Διαγραφή χρεών προτείνει ο πρόεδρος της παγκόσμιας τράπεζας.


Έχουμε πόλεμο μας 'έλεγαν και τώρα ήρθε η ώρα να κάνουν αυτό που γίνετε σε κάθε πόλεμο...Να διαγραφούν όλα τα χρέη!


Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ντέιβιντ Μαλπάς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο προειδοποίησε ότι η  κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού μπορεί να οδηγήσει επιπλέον 100 εκατομμύρια ανθρώπους να περιπέσουν στην ακραία φτώχεια σε διεθνές επίπεδο, πολύ περισσότερους από ό,τι υπολογιζόταν ως αυτό το στάδιο.

Ο χρηματοπιστωτικός θεσμός της Ουάσινγκτον υπολογίζει ότι 70 ως 100 εκατομμύρια άνθρωποι μπορεί να περιπέσουν σε κατάσταση ακραίας φτώχειας και «ο αριθμός αυτός μπορεί να αυξηθεί» εάν η πανδημία επιδεινωθεί ή διαρκέσει, διευκρίνισε. Προηγούμενη εκτίμηση της Παγκόσμιας Τράπεζας έκανε λόγο για 60 εκατομμύρια.

Αυτό καθιστά «επιτακτική» ανάγκη οι πιστωτές να προχωρήσουν σε απομείωση του χρέους φτωχών χωρών, έκρινε ο Μαλπάς, πηγαίνοντας έτσι πιο μακριά από τις εκκλήσεις να παραταθεί το μορατόριο που κηρύχθηκε όσον αφορά την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους των κρατών που βρίσκονται σε πιο δεινή θέση.

Ο ίδιος προεξόφλησε ότι οι χώρες που θα χρειαστεί να αναδιαρθρώσουν το δημόσιο χρέος τους θα είναι περισσότερες.

«Οι τρωτότητες που συνδέονται με τα χρέη έχουν αυξηθεί και είναι επιτακτική ανάγκη (για τις χώρες-οφειλέτες) να δουν φως στην άκρη του τούνελ ώστε να μπορέσουν να προσελκύσουν νέες επενδύσεις», εξήγησε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας.



Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.