Στόλτενμπεργκ: Διερευνώ δυνατότητες για μηχανισμό πρόληψης θερμών επεισοδίων


Σε μια περίοδο τεταμένου κλίματος στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, γνωστοποίησε, μιλώντας στο Reuters, την πρόθεσή του για διερεύνηση των δυνατοτήτων, ώστε ο Οργανισμός να αναπτύξει μηχανισμούς πρόληψης επεισοδίων και ατυχημάτων.

Ειδικότερα, ο Στόλτενμπεργκ έκανε λόγο για έναν μηχανισμό για την πρόληψη και την καταστολή εντάσεων που θα μπορούσε να δημιουργηθεί στο πλαίσιο της συμμαχίας.

«Διερευνώ τις δυνατότητες, ώστε το ΝΑΤΟ να αναπτύξει μηχανισμούς πρόληψης επεισοδίων και ατυχημάτων,μια δέσμη μηχανισμών πρόληψης συγκρούσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το παραπάνω, σημαίνει ειδικότερα, το να υπάρχει ένας δίαυλος επικοινωνίας και μόνιμος μηχανισμός πρόληψης ή αποκλιμάκωσης ενδεχόμενων εντάσεων.

ΥΠΕΞ: Η τουρκική παραβατικότητα στο επίκεντρο της συνάντησης Δένδια – Στόλτενμπεργκ

Κατά τη συνάντησή του με τον Στόλτενμπεργκ, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατήγγειλε τη συνεχιζόμενη τουρκική παραβατικότητα.

Τόνισε ότι η Ελλάδα επιδεικνύει ψυχραιμία, αλλά παράλληλα θα υπερασπιστεί την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τονίστηκε ότι το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να ανέχεται παρόμοιες συμπεριφορές οι οποίες παραβιάζουν τις αρχές και υπονομεύουν τη συνοχή και την αποτελεσματικότητα της συμμαχίας. Από πλευράς ΓΓ ΝΑΤΟ εκφράστηκε η πρόθεση να καταβληθεί προσπάθεια για την αποκλιμάκωση της κατάστασης.

protothema.gr

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.