Είναι η ΕΕ έτοιμη για κυρώσεις στην Τουρκία;



Η Μέρκελ δε θέλει να στεναχωρήσει τον Ερντογάν και είναι οφθαλμοφανές. Όταν με μια λέξη μπορείς να βάλεις τα πράγματα στη θέση τους δε χαϊδεύεις αυτιά, εκτός κι αν έχεις συμφέρον από όλη την κατάσταση....

Ειδικά όταν έχεις να κάνεις με έναν εριστικό και επιθετικό συνομιλητή.

Τη θέση ότι όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν υποχρέωση να στηρίξουν την Αθήνα στη διαμάχη με την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο είχε εκφράσει νωρίτερα η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια της ετήσιας θερινής συνέντευξης Τύπου.

«Παρόλα αυτά, έχω επανειλημμένα προσπαθήσει προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση και αυτό γίνεται εν μέρει μόνο με το να μιλάει κανείς συνεχώς και με τις δύο πλευρές. Οι διαφορές που υπάρχουν εκεί σε ό,τι αφορά τον διαχωρισμό των οικονομικών ζωνών μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο μαζί. Για αυτό προσπαθεί η Γερμανία» υπογράμμισε η κ. Μέρκελ.


Σήμερα στο Βερολίνο, ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ δήλωσε πως υπάρχει συμφωνία για να προετοιμασθούν κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, προσθέτοντας πως υφίσταται αυξανόμενη απογοήτευση μπροστά στην τουρκική συμπεριφορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του κυπριακού καναλιού Alpha, o κατάλογος των κυρώσεων περιλαμβάνει τα εξής:

Περιοριστικά μέτρα σε περίπτωση συνέχισης παράνομων γεωτρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.
Καταχώρηση των πλοίων που εμπλέκονται σε παράνομες ερευνητικές δραστηριότητες της Τουρκίας.
Τομεακές κυρώσεις (πωλήσεις, προμήθειες, εξαγωγή υλικού σχετικά με έρευνες στον ενεργειακό τομέα, μεταφορά τεχνολογίας και προϊόντων)
Απαγόρευση δανεισμού σε τράπεζες και βιομηχανίες της Τουρκίας από κρατικές τράπεζες της ΕΕ
Ενδεχόμενο μείωσης ευρωπαϊκών κονδυλίων στην Τουρκία.
Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης της Τουρκίας μέχρι τον Σεπτέμβριο, δυνατότητα εξέτασης απαγόρευσης ταξιδιών σε συγκεκριμένα πρόσωπα (travel ban)
Να ενισχυθούν περαιτέρω οι καταχωρήσεις για ενέργειες Τουρκίας σε θαλάσσιες ζώνες ΚΔ και Ελλάδας σε υφιστάμενο καθεστώς κυρώσεων κατά Τουρκίας.

ΘΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΚΡΕΑΣ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ. Ο ΜΠΟΡΕΛ ΠΗΓΕ ΣΕ ΚΑΝΑ ΠΑΡΤΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ;

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.