Εσείς να φοράτε τη μάσκα σας ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Βραζιλία-κορωνοϊός: Σε μία ημέρα πάνω από 30.000 κρούσματα
Εσείς να φοράτε τη μάσκα σας  ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ 

Μετά τη σύλληψη ενός 52χρονου υπηκόου Βουλγαρίας για παρεμπόριο στη Θεσσαλονίκη προέκυψε ότι όχι μόνο είχε κορωνοϊό αλλά και ότι το είχε σκάσει από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου όπου νοσηλεύοταν. 
 Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης για υπαίθριο παρεμπόριο στα όρια του κεντρικού δήμου με τον δήμο Νεάπολης-Συκεών, στην περιοχή Παναγίας Φανερωμένης. 
 Όταν μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης-Συκεών, κατά την καταχώρηση των στοιχείων του στο σύστημα, προέκυψε ότι εκκρεμούσε σε βάρος του σήμα φυγής από το νοσοκομείο από τις 16 Αυγούστου ενώ είχε διαγνωστεί με τον ιό. Αμέσως κινήθηκαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ. 
Eιδική μονάδα του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον 52χρονο από το αστυνομικό τμήμα. Πληροφορίες αναφέρουν πως με προφορική εντολή, ο άνδρας αφέθηκε ελεύθερος για το αδίκημα. 
 Μετά την γνωστοποίηση του κρούσματος απολυμάνθηκε το αστυνομικό τμήμα ενώ παράλληλα, τέσσερις αστυνομικοί που ήρθαν σε επαφή μαζί του τέθηκαν σε καραντίνα.
 Εδώ λοιπόν ,σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έχουμε 2 αδικήματα: Παρεμπόριο και διασπορά του ιού στον πληθυσμό που είναι σοβαρό πλημμέλημα και υπό προϋποθέσεις, κακούργημα. Έχουμε όμως και ένα «ελαφρυντικό». Ο δράστης δεν είναι ιθαγενής αλλά Βούλγαρος.
 Αν ήταν ιθαγενής, θα είχε διαπομπευτεί δημόσια, θα είχε συλληφθεί, θα του είχαν επιβληθεί εξοντωτικά πρόστιμα και θα είχαν κάνει 62 δηλώσεις για πάρτη του όλοι οι Σύψες και οι λοιποί “αφιλοκερδείς” φιλάνθρωποι , ότι αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγήν.
 Επειδή όμως, ο “καημένος” , είναι Βούλγαρος, οικονομικός μετανάστης, μεροκαματιάρης (ενώ εμείς οι υπόλοιποι εφοπλιστές και βιομήχανοι) ,όχι μόνο δεν έπαθε τίποτα, αλλά και ο εισαγγελέας, διέταξε να αφεθεί ελεύθερος! Δεν ξέρω λεπτομέρειες της δικογραφίας, διαβάζω την είδηση. 
Αλλά εάν ήμουν με κάποιον τρόπο εμπλεκόμενος στην υπόθεση, οι “αρμόδιες αρχές” και ο εισαγγελέας θα χάλαγαν τα μπάνια τους και θα έψαχναν για δικηγόρο, γιατί ήδη θα τους είχα μηνύσει για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας. 
Και να είστε σίγουροι ότι καταδικάζονταν κιόλας..

 Γιάννης Ζωγράφος 
Δικηγόρος ΜΔΕ Ποινικού Δικαίου
 Μέλος Συντονιστικού Συμβουλίου ΕΛΑΣΥΝ

deltio11.blogspot.com

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.