Η ΕΕ δεν αναγνωρίζει το εκλογικό αποτέλεσμα στη Λευκορωσία!Η ΕΕ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!!!!!

''Οι εκλογές στη Λευκορωσία δεν ήταν ούτε δίκαιες ούτε ελεύθερες'' δήλωσε ο Πρόεδρος της Συνόδου Κορυφής Σαρλ Μισέλ και ως εκ τούτου η ΕΕ δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμα.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ μέσω του λογαριασμού του στο twitter, «το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Η βία πρέπει να σταματήσει και πρέπει να ξεκινήσει ένας ειρηνικός και περιεκτικός διάλογος».

Επίσης με ανάρτησή του στο Twitter, ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτερ, ανέφερε: “Οι πολίτες της Λευκορωσίας έχουν το δικαίωμα σε ένα [εκλογικό] αποτέλεσμα που θα αντανακλά επακριβώς την ψήφο τους. Η ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Ολλανδίας, δεν μπορεί να αποδεχθεί το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών.”

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο «στερείται δημοκρατικής νομιμότητας» έπειτα από μια εκλογική νίκη που δεν αναγνωρίζεται, δήλωσε από την πλευρά του ο ανώτατος διπλωμάτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ.

Η ΕΕ σκοπεύει να εκφράσει «καταδίκη και απόρριψη» του καθεστώτος Λουκασένκο, δήλωσε ο Μπορέλ.

Με πληροφορίες από Associated Press/ Reuters/AΠΕ – ΜΠΕ της ανταποκρίτριας Ειρήνης Ζαρκαδούλα
Βρυξέλλες, Βέλγιο

https://hellasjournal.com/

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.