Τηλεργασία - Τι προβλέπει η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης



Με νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά στην εργασία εξ αποστάσεως, η κυβέρνηση έθεσε νέα μέτρα για την τηλεργασία εν μέσω της πανδημίας.

Στο πλαίσιο της καταπολέμησης της διασποράς του κορονοϊού στη χώρα, η οποία λόγω των αυξημένων κρουσμάτων των τελευταίων ημερών έχει επιφέρει ανησυχία στις αρχές και τους ειδικούς, η κυβέρνηση προχώρησε σε νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία αφορά στην εξ αποστάσεως εργασία.

Τη συγκεκριμένη απόφαση δημοσιοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης τη Δευτέρα.
Υπολογιστής, κινητό
© CC0
Έκτακτα μέτρα για ευπαθείς ομάδες - Νέα ΠΝΠ για τηλεργασία και «τσουχτερό» πρόστιμο

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η νέα ΠΝΠ για την τηλεργασία περιλαμβάνει μέτρα όπως:

    Την παράταση μέχρι και την 30η Σεπτεμβρίου, για τον εργοδότη να αποφασίσει αν μπορεί να εφαρμοστεί από τους εργαζόμενους το σύστημα της τηλεργασίας στην επιχείρηση.
    Τη δυνατότητα εργαζόμενων, οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, να εργάζονται μέσω του συστήματος τηλεργασίας, μετά από αίτημά τους προς τον εργοδότη τους. Ο εργοδότης οφείλει να αποδεχθεί το σχετικό αίτημα, αν η εργασία μπορεί να παρέχεται εξ αποστάσεως. Σε περίπτωση που δεν είναι δυαντό κάτι τέτοιο, ο εργοδότης, ως ύστατη λύση, μπορεί να θέσει τη σύμβαση του εργαζόμενου που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες σε αναστολή για χρονικό διάστημα, έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020.
    Αν ο εργοδότης, δεν εφαρμόζει τα προβλεπόμενα από την ΠΝΠ και υπάρχουν αποδείξεις για το αίτημα του εργαζόμενου, συμπεριλαμβανομένης της διαδοχικής σειράς των επιμέρους βημάτων για την εφαρμογή της, θα δέχεται πρόστιμο, ύψους 5.000 ευρώ, για κάθε παράβαση.


https://sputniknews.gr 

Υ.Γ. Οι κυβερνώντες νομοθετούν κ εκτελούν με ΠΝΠ καταλοιπα της επταετίας που οι ίδιοι θεωρουν ως αντιδημοκρατικό θεσμό!!!

Κ η ενίσχυση της τηλεργασίας ωθεί  σε αλλου ειδους εργασιακές-δουλικές σχεσεις--θα είμαστε ολεον ανελευθεροι 

 Νατάσα




Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.