Α.Ωνάσης: Ήξερε ποιοι δολοφόνησαν τον γιο του Αλέξανδρο!Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Λυμπερόπουλος «έφυγε»  σε ηλικία 95 ετών και πήρε μαζί του τα μυστικά που του εκμυστηρεύτηκε ο Αριστοτέλης Ωνάσης. Συνταρακτικές αποκαλύψεις για πρόσωπα και πράγματα που γνώριζε ο σπουδαίος δημοσιογράφος και ζήτησε ρητά να δημοσιευτούν μετά τον θάνατό του.
Η δολοφονία του γιου του "Αρίστου", Αλέξανδρου που σημάδεψε τη ζωή του Ωνάση και είναι πιθανό να συνέβαλε στον θάνατό του, οι γυμνές φωτογραφίες της Τζάκι Κέννεντυ και το «μεγάλο λάθος»" με την Μαρία Κάλλας. 
«Γνώρισα διασημότητες, που μόνο ως ρεπόρτερ θα μπορούσα να πλησιάσω. Κάποιες, όπως ο Αριστοτέλης Ωνάσης, η Μαρία Κάλλας, ο Μάνος Χατζιδάκις, η Μελίνα Μερκούρη, ο Τέλης Σαβάλας, με τίμησαν με τη φιλία τους. Υπήρξα ένας ρεπόρτερ που κωπηλάτησε σε ήρεμες θάλασσες με γοργόνες και δελφίνια, αλλά και σε επικίνδυνα περάσματα με πιράνχας και σε αγριεμένους ωκεανούς με καρχαρίες… Λένε ότι η δημοσιογραφία είναι υπέροχο επάγγελμα, αρκεί να την εγκαταλείψεις έγκαιρα. Εγώ την διοχέτευσα στα βιβλία μου».


Ήταν ο άνθρωπος – σκιά του Έλληνα κροίσου. Όλα ξεκίνησαν όταν κατάφερε να του πάρει αποκλειστική συνέντευξη, μετά την οποία οι δυο τους έγιναν και φίλοι, αλλά στην συνέχεια και συνεργάτες.

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης είχε εμπιστευτεί πολλά από τα μυστικά του στον Δημήτρη Λυμπερόπουλο, ο οποίος μιλώντας στον δημοσιογράφο Νίκο Νικολίζα, ήταν κατηγορηματικός: «Πρόσεξε, μικρέ, αυτά που λέμε θα τα γράψεις μετά τον θάνατό μου. Μη δω τίποτα με ανοιχτά τα μάτια μου, θα έχουμε άσχημα ξεμπερδέματα.»
Ο Ωνάσης κάποτε μου είχε πει: «Τα μεγάλα μυστικά βγαίνουν μετά θάνατον«. Και με τον Αρίστο είχαμε υπογράψει χαρτί για κάποια πράγματα που μου είχε εκμυστηρευτεί και θα τα έβγαζα στη δημοσιότητα μετά τον θάνατό του.
Τώρα σου εξομολογούμαι κι εγώ αυτό: Ήρθαν και με βρήκαν οι ιθύνοντες μεγάλης εκδοτικής εταιρείας γερμανικών συμφερόντων πριν ένα μήνα περίπου για να τους πω τα μυστικά του Ωνάση, μυστικά που ο ίδιος μού είχε εκμυστηρευτεί για να βγουν μετά τον θάνατό του. Η επιταγή είχε πάνω πολλά μηδενικά…».
Είναι τα λόγια που είπε ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος στον δημοσιογράφο, όταν εκείνος τον επισκέφθηκε στο δωμάτιο 501 του Θεραπευτικού Κέντρου Αποκατάστασης της λεωφόρου Συγγρού, όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα έπειτα από κάταγμα στο ισχίο του.
Η βόμβα! «Ο Ωνάσης ήξερε τους δολοφόνους του γιου του»!
«Είναι τα μυστικά που ο Ωνάσης μου είχε πει και δεν είχα το θάρρος να τα γράψω γιατί φοβόμουν», ελεγε για την πρόταση του γερμανικού εκδοτικού οίκου. «Αυτά ήθελαν και γι’ αυτά υπέγραψα συμβόλαιο ότι θα βγουν μετά τον θάνατό μου. Μιλάμε για πολλά χρήματα.
Όμως, με πρόλαβε το ισχίο… Ήρθαν οι άνθρωποι και με είδαν κι εδώ στο νοσοκομείο. Ενδιαφέρθηκαν πολύ», συμπλήρωσε, αποκαλύπτοντας πως ο Αριστοτέλης Ωνάσης γνώριζε από την πρώτη στιγμή τους δολοφόνους του γιου του, όμως φοβόταν πως αν αποκάλυπτε την αλήθεια, θα είχε την ίδια τύχη και η κόρη του, Χριστίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.