Τίμησαν τον Καποδίστρια στην Αγία Πετρούπολη

 

«Ζωντάνεψε» ξανά μέσω έκθεσης προς τιμήν του στην Αγία Πετρούπολη ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας και υπουργός Εξωτερικών της ρωσικής αυτοκρατορίας, Ιωάννης Καποδίστριας.

Έναν από τους βασικούς ιστορικούς συνδέσμους Ελλάδας και Ρωσίας τίμησαν πριν από λίγα 24ωρα στην Αγία Πετρούπολη. Τον Ιωάννη Καποδίστρια.

© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : DENIS ALEXEEVΈκθεση για τον Καποδίστρια στην Αγία Πετρούπολη

Για τις επόμενες δύο εβδομάδες η βιβλιοθήκη Μαγιακόφσκι στο κέντρο της ρωσικής πρωτεύουσας του βορρά θα φιλοξενεί έκθεση για τον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδας.

Πληροφορίες άγνωστες για πολλούς Ρώσους, σπάνιες φωτογραφίες και υλικό από τη ζωή του κορυφαίου διπλωμάτη παρουσιάζει η Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Κυβέρνησης της Αγίας Πετρούπολης μέσω της έκθεσης.


© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : DENIS ALEXEEVΈκθεση για τον Καποδίστρια στην Αγία Πετρούπολη

Στα εγκαίνια ήταν παρόντες οι φορείς της τοπικής κυβέρνησης της Αγίας Πετρούπολης, το Γενικό προξενείο της Ελλάδας, ο Πρόεδρος του συλλόγου Ελλήνων και αρκετοί άλλοι προσκεκλημένοι. 


© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : MARIA GRIGORYEVAΈκθεση για τον Ιωάννη Καποδίστρια στην Αγία Πετρούπολη

Η έκθεση είναι δίγλωσση, σε ελληνικά και ρωσικά και δείχνει τον τρόπο με τον οποίο δύο χώρες, η Ελλάδα και η Ρωσία, συνδέονται ιστορικά μέσω ενός πολιτικού, τόνισε στο Sputnik η Μαρία Γκριγκορίεβα, διερμηνέας που συμμετείχε στην μετάφραση των κειμένων της έκθεσης. 



© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : DENIS ALEXEEVΈκθεση για τον Καποδίστρια στην Αγία Πετρούπολη.

«Όσοι παρακολουθήσουν την έκθεση, θα μάθουν πολλά για τη ζωή και το έργο του μεγάλου κυβερνήτη. Στη Ρωσία πολλοί δεν γνωρίζουν τίποτα για αυτόν τον σπουδαίο Έλληνα» πρόσθεσε.


Τα δημόσια πρόσωπα που μίλησαν για αυτόν τόνισαν τις ενέργειές του ως προς όφελος της ανάπτυξης της ειρήνης και της ευημερίας μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και τις σπουδαίες διπλωματικές ικανότητές του.

«Θεωρώ ευτυχές το γεγονός ότι η Ρωσία θυμάται τον Ιωάννη Καποδίστρια, ο οποίος έκανε πολλά για τον ελληνικό, τον ρωσικό λαό και για άλλους λαούς. Θεμιτά θεωρείται ένας από τους θεμελιωτές των διεθνών σχέσεων» επισήμανε μεταξύ άλλων από την πλευρά του, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Σπυρίδων Βούλγαρης, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αγία Πετρούπολη.

Στο προσεχές χρονικό διάστημα, η έκθεση θα ταξιδέψει από την Αγία Πετρούπολη, στην Ελλάδα.

© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : DENIS ALEXEEVΈκθεση για τον Καποδίστρια στην Αγία Πετρούπολη

Σύμφωνα με πληροφορίες, 14 δήμοι της χώρας μας, έχουν ήδη εκφράσει την επιθυμία τους να τη φιλοξενήσουν.

«Αρχικά η έκθεση θα βρεθεί σε αδελφοποιημένους δήμους και περιφέρειες της Ελλάδας. Στόχος είναι να ταξιδέψει σε όλη τη χώρα. Η ιστορία παραμένει από τους βασικούς κρίκους στη σχέσεις Ελλάδας- Ρωσίας» τονίζει η Μ. Γκριγκορίεβα.

https://cognoscoteam.gr

  Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.