B.D.Foxmoor - "Αλάργα"

B.D.Foxmoor - "Αλάργα" 

Παραγωγή, στίχοι, παρουσίαση και μίξη: B.D.Foxmoor Η ηχογράφηση έγινε στη βεράντα στην Ξηρονομή 26/8/20 Talkback label 2020

                        "Αλάργα" 

Στη δούλεψή μου είναι η γλώσσα απόψε και τρομάζω, μήπως αρχίζω κι ό,τι χάνει τη σκιά του αγκαλιάζω. Μην τυχόν έπαψε να ‘ναι της σκέψης μου αρχόντισσα κι όλο το βιος μου απ’ την κλεισούρα να λησμόνησα. Πολιορκημένοι τώρα μένουμε κι οι αχάλαστοι. Μάς πιάσανε στον ύπνο οι τυχάρπαστοι⋅ μα ενός ελεύθερου έντιμη είναι πράξη τα περίπου με τα όμορφα να μην ταιριάξει. Αλάργα από της μνήμης τα λασποτόπια, οι στιβαγμένοι ξέρουν καλά τα κατατόπια κι όσο η λήθη φτηνοτρώει τα σφαχτάρια, ας κρατήσουμε στου πλάτανου τον ίσκιο τα ψυχάρια. Να στεκόμαστε αλάργα, γιατί θάβουνε νάρκες οι ευνοημένοι του χρόνου, οι βλάκες. Σ’ αυτό το νέο των δίβουλων μαγάρισμα, ας μείνουν μόνοι στης ντροπής το φτυάρισμα. Το μόνο σίγουρο με δαύτους τους αλαργινούς που εντολοδόχοι γίναν απ΄ τους πιο δεινούς, είναι ότι το αύριο του τόπου μαζί τους δεν το φάγαμε, μαζί το διώξαμε όμως, μαζί το θάψαμε. Αλάργα, για όλους αυτούς με τ’ αμέτρητα όχι, απ’ του καθεστώτος τα σαρκοφάγα κι απ΄όσα φτύνουν οι εντολοδόχοι. Αλάργα, απ’ τη θαμπάδα και την άγια λήθη, απ’ τους ξεχείλωτους με έπαρση κάργα, τα βουβά κι αφιονισμένα πλήθη. Αλάργα, απ’ αυτούς που λαβώνουν τη μνήμη μας, οι γνωστές τακτικές τους, ίσως να δουλεύαν κάποτε ερήμην μας. Αλάργα, από κάθε σκυφτό κι αριβίστα, τα κομματόσκυλα στην περασιά τους, αν δεν τους κάτσεις σε λένε φασίστα. Στα τραγούδια μου δε βάζω φόδρα την ευγένεια, δεν ικετεύω για του όχλου την ευμένεια, είναι για όσους κατάσαρκα αντέχουν τα ζώπυρα, τους ασώπαστους που ζούνε στα ολόπυρα. Αλάργα, απ’ το σκοτάδι τώρα αντέχω το φως, έπαψε να ‘ναι κρυφός ο εχθρός, κι ο λαός επιτρέπει να φεύγουν άκλαφτοι οι πεσόντες και τιμές να λαμβάνουν οι επιζώντες. Μπροστά στης ντροπής την εκκλησιά την τρίθυρη με απαγορεύσεις πνίγονται οι ψίθυροι. Εκεί που χάνει η αλήθεια τη χρησιμότητά της, παραμένουμε αγονάτιστοι στην αγιότητά της. Αλάργα, από τους θρήνους και τα παρακάλια, δε νικιούνται με δαυτα τα τσακάλια. Μας κάνουν εικονική ξενάγηση στον Άδη και στο μέρωμα μάς θέλουν για κεντράδι. Γι’ αυτό δε βρίσκω ούτε ένα λόγο για συζήτηση, απλά τιμώ αυτό που λένε εκδίκηση κι όπως ο Καραϊσκάκης έλεγε δυο αιώνες πίσω, “όταν γυρίσω, θα τους γαμήσω”.




Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.