Τσιάρας: Μέχρι 3 χρόνια φυλάκιση για τη διασπορά fake news για τον κορονοϊό


Τους τρόπους με τους οποίους θα αντιμετωπίσει τη διασπορά των fake news σχετικά με τον κορονοϊό αναζητά το Υπουργείο Δικαιοσύνης σύμφωνα με τον υπουργό Κώστα Τσιάρα.

Το φαινόμενο των fake news επιχειρεί να καταπολεμήσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, που μίλησε στον ΣΚΑΪ, το άρθρο 151 του νέου ποινικού κώδικα προβλέπει φυλάκιση έως και τρία χρόνια για όσους διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Ο ίδιος τόνισε πως αν διαπιστωθεί ότι η εφαρμογή των νέων διατάξεων δεν είναι αποτελεσματική για αυτά τα αδικήματα, είναι πολύ πιθανό μέσα από τις προτάσεις της ειδικής επιτροπής που παρακολουθεί τον νέο ποινικό κώδικα να αυστηροποιηθούν οι ποινές για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Για την παραβίαση της καραντίνας του κορονοϊού, σύμφωνα με τον κ. Τσιάρα, το αδίκημα έγκειται στο 285 άρθρο του ποινικού κώδικα, που προβλέπει φυλάκιση έως και 10 έτη αν κάποιος κριθεί υπαίτιος για τον θάνατο ενός ανθρώπου, και μεγαλύτερες ποινές αν προκληθεί θάνατος περισσότερων ανθρώπων.

«Το ζήτημα είναι να μη φθάσουμε στην εφαρμογή των ισχυουσών διατάξεων, αλλά να προλάβουμε πριν φτάσουμε εκεί».
Για τα δικαστήρια, τέλος, δήλωσε πως θα εξεταστούν όλες οι τρέχουσες επιδημιολογικές εξελίξεις της χώρας και αυτήν την εβδομάδα θα αποφασιστεί αν χρειαστεί να ληφθούν περαιτέρω μέτρα για τη λειτουργία τους.

sputniknews.gr

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.