“Ράπισμα” από το Συμβούλιο της Ευρώπης στην ελληνική κυβέρνηση για τα 20 εκατομμύρια στα ΜΜΕ


“Ράπισμα” από το Συμβούλιο της Ευρώπης στην ελληνική κυβέρνηση για τα 20 εκατομμύρια στα ΜΜΕ


To Συμβούλιο της Ευρώπης με την απόφαση (85/2020) της πλατφόρμας για την ελευθερία του Τύπου και την προστασία των δημοσιογράφων επικρίνει την ελληνική κυβέρνηση για τον αποκλεισμό MME, από την καμπάνια οικονομικής υποστήριξης των 20 εκατομμυρίων. Να υπενθυμίσουμε ότι το Militaire.gr ήταν από τα ΜΜΕ που δεν διεκδίκησε καν τη συμμετοχή του σ΄ αυτό το “πρόγραμμα υποστήριξης” που χρησιμοποίησε ως αφορμή την πανδημία, θεωρώντας ότι η όποια καμπάνια για τον Covid-19 θα ΄πρεπε να γίνει δωρεάν, όπως συμβαίνει πάντα σ΄ αυτές τις περιπτώσεις.

Μεταξύ άλλων η απόφαση αναφέρει:

«Ελληνικά ΜΜΕ που ασκούσαν κριτική στην κυβέρνηση τέθηκαν εκτός ή περιορίστηκαν από την καμπάνια οικονομικής υποστήριξης των 20 εκατομμυρίων ευρώ, εν μέσω της πανδημίας της Covid-19. Μία ανάλυση έδειξε ότι αρκετά Μέσα που χαρακτηρίζονται ως “αντιπολιτευόμενα” έλαβαν δυσανάλογα μικρό κομμάτι της διαφημιστικής πίτας, σε σύγκριση με Μέσα που πρόσκεινται στην κυβέρνηση, παρά το γεγονός πως (τα πρώτα) είχαν μεγαλύτερο αναγνωστικό κοινό».

Από Militaire News


Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.