Μίλος Γιακές: Πέθανε ο τελευταίος κομμουνιστής ηγέτης της πάλαι ποτέ ΤσεχοσλοβακίαςΟ Μίλος Γιακές, ο κομμουνιστής ηγέτης της πάλαι ποτέ Τσεχοσλοβακίας που ανατράπηκε το 1989 με τη Βελούδινη Επανάσταση, πέθανε σε ηλικία 97 ετών, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Prima News.

Το τηλεοπτικό δίκτυο που εδρεύει στην Πράγα ανέφερε, επικαλούμενο δύο πηγές, πως ο προλετάριος αυτός που μετατράπηκε σε πολιτικό ηγέτη κηδεύτηκε χθες Τρίτη στην τσεχική πρωτεύουσα, χωρίς να διευκρινίσει πότε πέθανε.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιακές είχε ονομαστεί Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Τσεχοσλοβακίας τον Δεκέμβριο του 1987. Δύο χρόνια αργότερα, η χώρα του βρισκόταν ανάμεσα στους δορυφόρους της άλλοτε ΕΣΣΔ στην κεντρική και στην ανατολική Ευρώπη που κατέρρεαν.

Η Βελούδινη Επανάσταση, της οποίας ηγήθηκε ο συγγραφέας Βάτσλαβ Χάβελ, έβαλε τέλος στα 40 χρόνια κομμουνισμού στη χώρα. Ο Χάβελ έγινε ο πρώτος εκλεγμένος πρόεδρος της Τσεχοσλοβακίας, η οποία χωρίστηκε σε δύο κράτη, τη Σλοβακία και την Τσεχία, το 1993. Πέθανε το 2011.

https://www.iefimerida.grFair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.