Πέθανε η κόρη του Νέλσον Μαντέλα



Πέθανε σε ηλικία 59 ετών η Ζίντζι Μαντέλα, κόρη του νοτιοαφρικανού εμβληματικού ηγέτη Νέλσον Μαντέλα, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Η κόρη του Νέλσον Μαντέλα, η οποία από το 2015 εργαζόταν ως πρέσβης της Νοτίου Αφρικής στη Δανία, πέθανε το πρωί της Δευτέρας σε νοσοκομείο του Γιοχάνεσμπουργκ.

Το 1985 η Ζίντζι Μαντέλα είχε έρθει στη διεθνή επικαιρότητα, όταν η λευκή κυβέρνηση προσφέρθηκε να απελευθερώσει τον Νέλσον Μαντέλ από τη φυλακή όπου κρατούνταν αν εκείνος καταδίκαζε τη βία που διαπράχθηκε από το κίνημά του, του Εθνικού Αφρικανικού Κογκρέσου, κατά του Απαρτχάιντ, του βάρβαρου συστήματος φυλετικών διακρίσεων που υπήρξε εκείνη την περίοδο.
Τότε, η Ζίντζι είδε διαβάσει την απορριπτική επιστολή του πατέρα της, σε μια ιστορική μαζική συγκέντρωση που είχε μεταδοθεί σε εθνικό δίκτυο.

Το 2013 είχε αποκαλύψει ότι βρισκόταν στο Λονδίνο για να παρακολουθήσει την πρεμιέρα της νέας ταινίας για τη ζωή του πατέρα της, «Long walk to Freedom», όταν πληροφορήθηκε για τον θάνατό του.

https://www.cnn.gr/
Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.