Περίεργη απόλυση όλου του προσωπικού της Πρεσβείας της Αλβανίας στην Αθήνα! Τα διαβατήρια ήταν η αιτία;


Η πρέσβειρα της Αλβανίας στην Αθήνα Αρντιάνα Χομπντάρι και ολόκληρο το προσωπικό της πρεσβείας απολύθηκαν ξαφνικά από τον αναπληρωτή υπουργό εξωτερικών υποθέσεων της Αλβανίας Γκεντ Τσακάι.

H επίσημη αιτιολόγηση που δόθηκε από τις Αλβανικές αρχές για την μαζική απομάκρυνση του ανθρώπινου δυναμικού της πρεσβείας αναφέρεται στην «χαμηλή απόδοση» των υπηρεσιών της πρέσβειρας και των υπολοίπων στελεχών, αλλά αλβανικά μέσα ενημέρωσης συσχετίζουν τις απολύσεις με το σκάνδαλο της κλοπής 100 αλβανικών διαβατηρίων στην Αθήνα.

Στην υπόθεση, εκτός από την πρέσβειρα της Αλβανίας στην Αθήνα Αρντιάνα Χομπντάρι, έχει εμπλακεί και ο πρόξενος της Αλβανίας στα Ιωάννινα Πέρβιν Τσικούρια. Ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών υποθέσεων της Αλβανίας Γκεντ Τσακάι έχει προτείνει ως αντικαταστάτη στον Πρόεδρο της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα την Λουέλα Χαϊνταραγκάι που αποτελεί έμπειρο στέλεχος του υπουργείου εξωτερικών.

Το υπουργείο εξωτερικών υποθέσεων της Αλβανίας έχει δηλώσει πως η Χομπντάρι και ο Τσικουριά «είναι μπλεγμένοι στην υπόθεση κλοπής 100 αλβανικών διαβατηρίων από αυτοκίνητο του διπλωματικού σώματος της Αλβανίας που βρισκόταν σε ελληνικό έδαφος». Το αυτοκίνητο ανήκε στον πρόξενο Πέρβιν Τσικούρια, ο οποίος είχε αναλάβει να μεταφέρει υπηρεσιακά τα διαβατήρια στην Αθήνα και να τα παραδώσει στην αλβανική πρεσβεία, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αλβανικού υπουργείου εξωτερικών υποθέσεων

https://www.newsbreak.gr


Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.