Άγαλμα αρχαίας Ελληνίδας ανακαλύφθηκε στην Τουρκία!

Του Γιώργου Λεκάκη
Στην αρχαία ελληνική πόλη Πέργη, την οποία διοικούσαν γυναίκες!


Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα 1.700 ετών άγαλμα μιας γυναίκας στην αρχαία ελληνική πόλη Πέργη, στην επαρχία της Αττάλειας στην νυν έκταση της Τουρκίας.

Η ομάδα με επί κεφαλής τον αρχαιολόγο του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης, Sedef Cokay Kepce, ανακάλυψε επίσης και το σπασμένο κεφάλι που ανήκει στην γυναίκα, η οποία απεικονίζεται με πλήρες ένδυμα.
Κατασκευάσθηκε, μάλλον, λένε, το 300 μ.Χ..
Είναι εξαιρετικό γλυπτό.
Είναι άγνωστο, ωστόσο, ακόμη ποια απεικονίζεται στο γλυπτό.
Το άγαλμα θα εκτεθεί στο Μουσείο της Αττάλειας, όταν έχει ολοκληρωθεί ο απαραίτητος καθαρισμός του. Η περιοχή ήταν πάντα γνωστή για τον πλούτο της αρχαίας ελληνικής γλυπτικής της, σύμφωνα με την UNESCO.

Η αρχαία ελληνική πόλη Πέργη - νυν... Perge - υπήρξε τόπος συστηματικών ανασκαφών, που ξεκίνησαν το 1946. Η περιοχή συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο Tentative Heritage της UNESCO το 2009, για τη μεγάλη ιστορική της σημασία.

ΠΗΓΗ: Anadolu, 27 Ιουλίου 2020. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 28.7.2020.
http://www.arxeion-politismou.gr/

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.