Αντίγραφο της Αγίας Σοφίας στη Συρία


Μια μικρή Αγία Σοφία θα χτιστεί στη Συρία, μετά και την τελευταία απόφαση της Τουρκίας για τη μετατροπή του ναού σε τζαμί.

Το έργο προγραμματίζεται να υλοποιηθεί στην πόλη Σουκεϊλάμπια, της επαρχίας Χάμα. 

Ο διοικητής της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας στη συγκεκριμένη πόλη, Ναμπίλ Αμπντάλα, τόνισε ότι η ιδέα της οικοδόμησης μιας εκκλησίας λειτουργεί, πρώτα απ 'όλα, ως σύμβολο της ζωής των χριστιανών της Συρίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για έργο ιδιωτικής χρηματοδότησης και δεν έχει πολιτικό πλαίσιο. 
«Αυτό είναι ένα ιδιωτικό έργο, θα χρηματοδοτηθεί επίσης ιδιωτικά. Ακόμη και το οικόπεδο στο οποίο πρόκειται να χτιστεί η εκκλησία ανήκει σε μια οικογένεια χριστιανών της Συρίας, των οποίων οι πρόγονοι αντιστάθηκαν στους Τούρκους τη δεκαετία του 1920, όπως όλοι οι Σύροι εκείνη την εποχή. Δεν χρειάζεται να περιμένετε μια μεγαλοπρεπή κατασκευή: θα είναι μια μικρή εκκλησία. Δεν νομίζω ότι αξίζει της απήχησης της Αγίας Σοφίας», είπε.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον αξιωματούχο, η εκκλησία θα χτιστεί στη μνήμη όλων των εκκλησιών στην επαρχία, και στη χώρα εν γένει, που υπέφεραν στα χέρια των τρομοκρατών.

«Ελπίζουμε ότι δίπλα στην εκκλησία θα είναι δυνατή η ανέγερση μνημείου στους Χριστιανούς της Συρίας που μαρτύρησαν για την πίστη τους στον Χριστό, καθώς και σε όλους τους υπερασπιστές της χώρας που έχασαν τη ζωή τους», εξήγησε.

Ο ίδιος πρόσθεσε επίσης ότι η κατασκευή του ναού ευλογήθηκε από τον Πατριάρχη της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αντιόχειας.

Μιλώντας για μια πιθανή «ρωσική χείρα» στην κατασκευή του ναού, όπως αναφέρθηκε σε πολλά τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Αμπντάλα δήλωσε:

«Όχι, η Ρωσία δεν έχει καμία σχέση με αυτό το έργο, σκοπεύουμε να χτίσουμε τα πάντα μόνοι μας. Ωστόσο, ορισμένοι ιδιωτικοί χορηγοί από τη Ρωσία έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να βοηθήσουν οικονομικά, αλλά αυτή δεν είναι επίσημη βοήθεια από τη Μόσχα». 

Υπενθυμίζεται πως στη Συρία υπήρχε ένας μεγάλος χριστιανικός πληθυσμός, ο οποίος αντιπροσώπευε πάνω από το 10% του πληθυσμού της Συρίας πριν από τον πόλεμο, με το ποσοστό αυτό να εκτιμάται πως έχει μειωθεί δραματικά.

https://sputniknews.gr/

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.