ΜΟΥΣΙΚΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΦΛΕΡΥ ΝΤΑΝΤΩΝΑΚΗ



Γεννήθηκε στις 11 Μαΐου 1937 στην Αθήνα (κατ' άλλους στην Κρήτη) και από μικρή καταπιάστηκε με τις τέχνες και κυρίως με την υποκριτική, γεγονός που πιθανότατα οφείλεται στο ότι ο πατέρας της ήταν σκηνοθέτης, ηθοποιός και κινηματογραφικός παραγωγός.

Με την ενηλικίωσή της πήγε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, όπου σπούδασε ιστορία και φιλολογία ενώ σύντομα ξεκίνησε καριέρα ηθοποιού, συμμετέχοντας σε παραστάσεις στη Νέα Υόρκη.
Η ενασχόληση της με το τραγούδι ξεκίνησε μέσα από τυχαίες ευκαιρίες, στις οποίες τραγουδούσε δημοτικά τραγούδια για τους φίλους της.
Σταδιακά άρχισε να εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές, με ένα ευρύ ρεπερτόριο που περιλάμβανε λαϊκή μουσική της Ελλάδας, της Ισπανίας, αλλά ακόμη και της Βραζιλίας.

Το 1965 κυκλοφόρησε ο πρώτος της δίσκος με τίτλο Fleury: The isles of Greece (μετάφραση: Φλέρυ, τα νησιά της Ελλάδας), που περιλάμβανε ένα ετερόκλητο ρεπερτόριο από λαϊκά άσματα του Απόστολου Καλδάρα, βραζιλιάνικες μπόσα νόβα και τρία κομμάτια του Μίκη Θεοδωράκη.

Ερμηνεύει καταπληκτικά ....οδός ονείρων και ...πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι.

Έχει ερμηνεύσει από Θεοδωράκη. .μέχρι και ρεμπέτικα! !!!!!!Μένουμε στο τραγούδι. ..'''''Μάνα μου και Παναγιά'''''.....και δίνουμε προσοχή στους στίχους που μας αγγίζουν τόσο πολύ έχοντας στον νου ένα πολύ αγαπημένο πρόσωπο που φεύγει από κοντά μας!!!!!!

Ο ήλιος ήσουν και η αυγή ..της νύχτας το φεγγάρι. .της μάνας μου ήσουν η ευχή. .της Παναγίας η χάρη! !!!!

Όλες οι χαρες μαζί σε ένα πρόσωπο! !!!



ΑΝΝΙΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.