Απαγόρευση χρήσης 4 βοτάνων; – Βαλσαμόχορτο, Κίστος, Ινούλα, Φύλλα ελιάς


“Δόθηκε επίσημη απάντηση από το Υπουργείο Γεωργίας ότι δεν μπορούν να κυκλοφορούν νόμιμα ως εδώδιμα (και σε αυτή την έννοια περιλαμβάνεται η κάθε είδους εσωτερική λήψη, για θεραπευτικούς λόγους ή ως τρόφιμα) τα εξής βότανα:
– Κίστος (Cistus ladaniferus)
– Φύλλα ελιάς και αγρελιάς (Olea Europaea)
– Ινούλα (ή κόνυζα) (Inula Viscosa)
– Σπαθόχορτο (Hypericum perforatum)
και κάποια ακόμα.
Το μοναδικό, αυθαίρετο κριτήριο είναι η συμπερίληψη ή όχι του φυτού στον ευρωπαϊκό κατάλογο απλά!!!



Βαλσαμόχορτο Σπαθόχορτο (Hypericum perforatum)
Δείτε: Βαλσαμόχορτο και βαλσαμόλαδο το Θαυματουργό!



Κίστος – Λαδανιά – Κουνούκλα – Cistus Ladaniferus
Δείτε: Από το λάδανο (λάβδανο) στο φάρμακο!


 Φύλλα ελιάς και αγρελιάς (Olea Europaea)
Δείτε: Το «θαύμα» της… ελιάς
Χυμός από φύλλα ελιάς!


 Ινούλα (ή κόνυζα) (Inula Viscosa
Δείτε: Ινούλα: Πολύτιμη για τις παθήσεις των πνευμόνων και της αναπνευστικής οδού

Λογική συνέπεια της πιο πάνω απάντησης είναι ότι κηρύσσονται παράνομα όλα τα σκευάσματα/εκχυλίσματα αυτών των βοτάνων ή τα ίδια τα βότανα αποξηραμένα και συσκευασμένα για τσάι που κυκλοφορούν στην αγορά.

Πρόκειται για άθλια απόφαση, η οποία διαγράφει μια παράδοση αιώνων που θέλει αυτά τα βότανα να αποτελούν πρώτης γραμμής ιάματα για μια μεγάλη ποικιλία ασθενειών. Πρέπει να ακυρωθεί”!
Η απόφαση δεν αφορά μόνο το σκέλος της πιστοποίησης κάποιων βοτάνων ως βιολογικών. Αυτή στηρίχτηκε στην άρνηση να θεωρηθούν κατάλληλα για εσωτερική λήψη!

Η διαδικασία ξεκίνησε από το αίτημα μου (Rolandos Pavlou) για πιστοποίηση κάποιων μειγμάτων αποξηραμένων βοτάνων από τη ΔΗΩ ως βιολογικών. Η απάντηση, μετά από 5-6 μέρες (στις 7/10/15) ήταν αρνητική, γιατί μέσα στις συνταγές υπήρχαν και κάποια βότανα που απουσιάζουν από τη λίστα αποδεκτών τροφίμων της ΕΕ, οπότε η ΔΗΩ δεν μπορούσε να πιστοποιήσει σύμφωνα με τον κανονισμό 834 (ως τρόφιμα δηλαδή). Αλλά, στη λίστα αυτή υπήρχαν πολλά άλλα βότανα, όπως το χαμομήλι, ο ζαμπούκος, το πεντάνευρο, η εχινάκεια, η λεβάντα, που δεν έχουν μαγειρική, αλλά ιαματική χρήση και τα οποία έγινα δεκτά ως εδώδιμα / κατάλληλα για εσωτερική λήψη και πιστοποιήθηκαν.
Επομένως, θεωρώ ότι ο διαχωρισμός αυτός είναι τελείως αυθαίρετος και κηρύσσει παράνομα βότανα με ισχυρότατες ιαματικές παραδόσεις, όπως το σπαθόχορτο, ο κιστός και η ινούλα!

Υπάρχει και η περίπτωση να πρόκειται για γραφειοκρατική στενοκεφαλιά και όχι για σοβαρή πολιτική επιλογή.
Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει να αποσυρθεί!
“Τροφή”: Μεταφέρω την παρούσα μαρτυρία, με πάσα επιφύλαξη, καθώς δεν έχω προλάβει να την διασταυρώσω, αλλά όπως και να έχει θέλω να είμαστε όσο το δυνατόν περισσότεροι ενήμεροι, ώστε είτε να δράσουμε με κάποιον τρόπο εάν τα παραπάνω αληθεύουν, είτε αν κάποιος γνωρίζει κάτι περισσότερο να πληροφορήσει και εμάς.
Ευχαριστώ 

Μια ματιά και στον διάλογο που ακολούθησε την δημοσίευση του άρθρου ξεκαθαρίζει κάποια τα πράγματα και ευχαριστώ πολύ την φίλη που μας βοήθησε σε αυτό…
Βέβαια, δεν είναι και να μας παραξενεύουν αυτά τα πράγματα, καθώς εδώ και χρόνια χτυπάνε τα καμπανάκια: Ολιγοπωλιακή βιομηχανική γεωργία αποφασίστηκε στο Eurogroup για την Ελλάδα

Τα φαρμακευτικά φυτά υπό διωγμό! Η παγκόσμια υγεία στο βωμό του κέρδους
Έλεγχος στήν τροφή & στούς οικιακούς κήπους!
Πόλεμος εναντίον των μικρών ιδιόκτητων κήπων στις ΗΠΑ

ΠΡΌΣΕΞΕ: Μπορεί να μπεις φυλακή για τα… ραπανάκια.

ΣΩΣΤΕ… ΚΡΥΨΤΕ… ΑΣΦΑΛΙΣΤΕ ΣΠΟΡΟΥΣ !!!

Δείτε πως στην Αμερική οι πολυεθνικές ελέγχουν όλη τη διατροφική αλυσίδα
Κάπως έτσι στο τέλος θα μας τα δίνουν όπως θέλουν και μόνο για φάρμακα, μην τυχόν και τα… διακινήσουμε μόνοι μας, ανεξέλεγκτα: ΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΛΕΕΙ Ο FDA.

Rolandos Pavlou
www.apenantioxthi.com

proionta-tis-fisis.com 

 Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.