ΙΟΥΛΙΟΣ 1990: «Η μεγαλύτερη προδοσία του αιώνα!»


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ 17/7/2022
Δημήτρης Λιάτσος


Εκεί, στο θέρετρο Αρχιζ, στο Βόρειο Καύκασο, έγινε η «γαιωπολιτική παράδοση άνευ όρων» της ΕΣΣΔ από τον ηγέτη της, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ! Ακριβώς έτσι ονομάζει σήμερα ο βουλευτής Αλεξέι Πουσκόφ, την απόφαση του Γκορμπατσόφ τότε να συμφωνήσει με την ηγεσία της Ο.Δ. Γερμανίας να μπει ολόκληρη η ενωμένη πλέον Γερμανία στο ΝΑΤΟ!
Ηταν τότε που το δίδυμο Γκορμπατσόφ-Σεβαρτνάτζε συμφώνησε χωρίς να βάλει κανένα όρο ή να απαιτήσει ουδετερότητα της ενιαίας Γερμανίας!
- Πρόκειται για μια γεωπολιτική παράδοση άνευ όρων, εκτιμά ο Πουσκόφ και συμπληρώνει ότι ο Γκορμπατσόφ τότε ενδιαφέρονταν περισσότερο για το βραβείο Νόμπελ ειρήνης για το οποίο προτάθηκε, παρά για το εθνικό συμφέρον της χώρας του!
Ο μόνος από τη σοβιετική αντιπροσωπεία που επιχείρησε να του αλλάξει γνώμη ήταν ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΣΕ, Βαλεντίν Φάλιν, αλλά δεν εισακούστηκε!
Ο γηραιός πλέον Γκορμπατσόφ που ζει στη Γερμανία, χαρακτήρισε «ανοησία» τη δήλωση Πουσκόφ, ωστόσο το ιστορικό γεγονός επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάϊμπερτ...
Αυτή ήταν η πιο θλιβερή στιγμή της εγκληματικής, όπως αποδείχτηκε, πολιτικής της πολυδιαφημισμένης από τις δυτικές ελίτ, περεστρόικα, που οδήγησε στη διάλυση της ΕΣΣΔ!
Σήμερα αποφεύγουν να μιλάνε για εκεινα τα γεγονότα, και είναι λογικό διότι πρόκειται για προδοσία της εξουσίας προς τα εκατομμύρια των σοβιετικών πολιτών! Ωστόσο, τα αρχεία βαθμηδόν ανοίγουν και σύντομα θα φανεί το εύρος εκείνης της προδοσίας. Μια-δυο φορές ο Πούτιν χαρακτήρισε τη διάλυση της ΕΣΣΔ ως «τη μεγαλύτερη γεωπολιτική καταστροφή» για τους λαούς της..

http://www.press-gr.com.


Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.