Μακρόν: Νέο πακέτο 100 δισ. ευρώ τόνωσης της οικονομίας της Γαλλίας



Μακρόν: Νέο πακέτο  100 δισ. ευρώ  τόνωσης της οικονομίας της Γαλλίας 

 Νέο πακέτο τόνωσης της γαλλικής οικονομίας ύψους 100 δισ. ευρώ ανακοίνωσε  ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, 

Οι πόροι,  θα προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα σχέδια ενίσχυσης των κλάδων θα έχουν ως στόχο «την βιομηχανική, οικολογική, τοπική, πολιτιστική και εκπαιδευτική ανάκαμψη» της χώρας, τόνισε ο κ. Μακρόν.

«Έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να σκεφτόμαστε με μακροπρόθεσμούς όρους.Είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να έχουμε χτίσει μια διαφορετική χώρα σε 10 χρόνια από σήμερα».

Μιλώντας σε τηλεοπτική συνέντευξή του μετά τις εκδηλώσεις για την επέτειο της πτώσης της Βαστίλης, ο αρχηγός του γαλλικού κράτους σημείωσε ότι είναι αποφασισμένος να χρησιμοποιήσει τα οικονομικά πλήγματα που επέφερε στη χώρα του ο κορονοϊός ως μια ευκαιρία για επένδυση σε κλάδους που θα κάνουν τη διαφορά στο μέλλον.

Ο Γάλλος πρόεδρος δεσμεύθηκε για τη δημιουργία 300.000 θέσεων εργασίας το φθινόπωρο με ειδικούς προνομιακούς όρους για νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας, συν 100.000 θέσεις επί πληρωμή για όσους θέλουν να παράσχουν υπηρεσίες μέσω του κράτους μέσα στο επόμενο εξάμηνο.

 Οι επιχειρήσεις οι οποίες θα προσλαμβάνουν νέους εργαζόμενους θα μπορούν να επωφεληθούν από προσωρινές φοροαπαλλαγές, τόνισε ο Εμ. Μακρόν.

Η νέα κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ζαν Καστέξ εκτιμά ότι το 2020 η ύφεση στη χώρα θα αγγίξει το 11%, ενώ θα χαθούν περί τις 800.000 θέσεις εργασίας.

Ο πρόεδρος Μακρόν τόνισε ότι υποστηρίζει την επιβολή της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε κλειστούς χώρους από τον Αύγουστο.

Κατέληξε επίσης λέγοντας ότι σύντομα όλοι οι αστυνομικοί και χωροφύλακες θα φέρουν ατομικές κάμερες, προκειμένου να κατακτηθεί εκ νέου η εμπιστοσύνη μεταξύ αστυνομικών αρχών και πολιτών.


Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.