Ξύπνησε ο Άρειος Πάγος μετά την θρασύτατη δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη
Την αντίδραση της ηγεσίας της Δικαιοσύνης προκάλεσαν οι επιθέσεις πολιτικών προσώπων σε βάρος των εισαγγελέων που ερευνούν το σκάνδαλο Novartis, αλλά και άλλων δικαστικών λειτουργών, με αποκορύφωμα την τηλεοπτική δήλωση του Άδωνη Γεωργιάδη ότι «η Τουλουπάκη πρέπει να πάει φυλακή».

Σε κοινή ανακοίνωση τους ο Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωσήφ Τσαλαγανίδης και Βασίλης  Πλιώτας, αφού αρχικώς τονίζουν ότι οι δημόσιες επικρίσεις κατά δικαστών επί εκκρεμών υποθέσεων είναι καλοδεχούμενες και μπορεί να αποβούν εποικοδομητικές, αλλά και να προβληματίσουν, έρχονται στην συνέχεια να ξεκαθαρίσουν ότι «εφόσον υπό τον μανδύα της κριτικής ενέχουν στοιχεία αποδοκιμασίας ή εγκωμιασμού, ακόμη προσπάθειας επηρεασμού και προσωπικής στοχοποίησης δικαστικών λειτουργών, αντιστρατεύονται τη δικαιοκρατούμενη πολιτεία».

«Τέτοιες συμπεριφορές - συνεχίζουν - δεν μπορούν να επηρεάσουν την συντεταγμένη Δικαιοσύνη και πρέπει οι δικαστικοί λειτουργοί να τις αντιπαρέρχονται με νηφαλιότητα και αυτοπεποίθηση, με οδηγό πάντα τη συνείδηση στην εκτέλεση των καθηκόντων τους ως καθημερινό βίωμα, δίνοντας έτσι περιεχόμενο στην δικαστική τους ανεξαρτησία».

Τέλος οι κ.κ. Τσαλαγανίδης και Πλιώτας επισημαίνουν ότι για τις πράξεις ή παραλείψεις δικαστικών λειτουργών υπάρχουν τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης.

Αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «τυχόν αστοχίες ή και καταλογιστές ακόμη υπαίτιες συμπεριφορές των ίδιων, δικαστικών λειτουργών, υπόκεινται σε θεσμικό δικαστικό έλεγχο στα πλαίσια των προβλεπομένων δικονομικών διαδικασιών».

documentonews.gr

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.