Ο Τ.Κόντε συζήτησε με τον Φ.Σάρατζ πως θα διασφαλίσουν τα κέρδη τους οι ιταλικές εταιρείες στην ΛιβύηΟ πρωθυπουργός της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης Φαγέζ αλ Σάρατζ και ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζ. Κόντε συναντήθηκαν το Σάββατο στη Ρώμη για να συζητήσουν την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα αλλά το σημαντικότερο η Ιταλία θέλησε να διασφαλίσει τα δικαιώματα και τα κέρδη των ιταλικών εταιρειών στην χώρα δίνοντας έτσι πολιτικούς πόντους σταθεροποίησης στον Σάρατζ. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Ιταλού πρωθυπουργού οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την πεποίθηση ότι μια μόνιμη λύση στη Λιβύη «δεν θα μπορούσε να βασίζεται σε στρατιωτικά σχέδια».

Η Ρώμη δήλωσε επίσης ότι «επιβεβαιώθηκε η κοινή δέσμευση για έναρξη της πολιτικής διαδικασίας για τη σταθεροποίηση της Λιβύης».

Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Σάρατζ ανέφερε ότι οι δύο ηγέτες τόνισαν ότι η σταθερότητα στη Λιβύη θα επιτευχθεί μέσω μιας πολιτικής διαδικασίας σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και της Διάσκεψης του Βερολίνου.

Τα δύο έθνη αποφάσισαν να συστήσουν επιτροπή «για την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων των ιταλικών εταιρειών στη Λιβύη» και συμφώνησαν στη συνέχιση της υποστήριξης της Ιταλίας για την καταστροφή των ναρκών στη Λιβύη, ανέφερε η πλευρά Σάρατζ.

pronews.grFair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.