Η Bayer πληρώνει αποζημίωση το Roundup


Η Bayer, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής σπόρων και φυτοφαρμάκων στον κόσμο, συμφώνησε να πληρώσει περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια προσπάθεια να διευθετήσει δεκάδες χιλιάδες αγωγές για το ζιζανιοκτόνο Roundup.

Σύμφωνα με τους New York Times, δικηγόροι της Bayer αποκάλυψαν σήμερα πως η εταιρεία θα καταβάλει περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια για αποζημίωση καταναλωτών που διαγνώστηκαν με καρκίνο και έχουν ήδη καταθέσει αγωγές, αλλά και για τυχόν μελλοντικές αγωγές.

Οι ενάγοντες ισχυρίζονταν πως η έκθεσή τους στο ζιζανιοκτόνο τους προκάλεσε συγκεκριμένους τύπους καρκίνου την ίδια ώρα που η Bayer επέμενε ότι το Roundup δεν είναι καρκινογόνο.

Ωστόσο οι ενάγοντες παρέπεμψαν σε μελέτες που συνδέουν την ουσία γλυφοσάτη με το λέμφωμα non-Hodgkin's.

«Είναι σπάνιο να βλέπουμε έναν συναινετικό διακανονισμό με τόσα πολλά μηδενικά», δήλωσε η Nora Freeman Engstrom, καθηγήτρια στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ.


Το ζιζανιοκτόνο το παρήγαγε ο όμιλος αγροχημικών Monsanto που εξαγοράστηκε από την Bayer. Όταν έγινε η εξαγορά έναντι 63 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Ιούνιο του 2018, η μετοχή της Bayer είχε πέσει κατά 23%. 

https://www.protothema.gr/



Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας Ellas-Planet στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.