ΔΕΛΦΙΚΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΜΑΤΑ 13: ΕΞ ΕΥΓΕΝΩΝ ΓΕΝΝΑ. Να συγγενεύσουμε με καλής γενιάς ανθρώπους.


13: ΕΞ ΕΥΓΕΝΩΝ ΓΕΝΝΑ. Να  συγγενεύσουμε με καλής γενιάς ανθρώπους.

Ευγενής+ευ (καλό) και γένος (γενιά-γίνομαι) 
Ποιοι είναι οι καλής γενιάς άνθρωποι; Σίγουρα όχι οι πλούσιοι αλλά οι άνθρωποι με αρχές και αξίες, οι έντιμοι (έν-τιμή)!

Το χρήμα δε μπορεί να σε κάνει ευγενή μπορεί όμως να σε κάνει α-γενή...

Το γένος ενός ανθρώπου έχει επίσης να κάνει με το έθνος του. Λέμε ιθα-γενής
αυτός που γεννήθηκε και ζει με τα ήθη και έθιμα της χώρας του. Οι Έλληνες είναι ένα τέτοιο γένος.

Από το ευγενής λοιπόν βγαίνει και  η ευγονική!

Σύνολο πεποιθήσεων και μεθόδων με στόχο τη σωματική και πνευματική εξέλιξη του ανθρώπινου είδους, την απόκτηση ή αποφυγή συγκεκριμένων χαρακτηριστικών και ιδιοτήτων, με τη βοήθεια της γενετικής και της κληρονομικότητας. Παλιότερα πριν συνάψουν γάμο έκαναν κάποιες εξετάσεις και αν υπήρχε κληρονομικότητα σοβαρής ασθένειας το υποψήφιο ζευγάρι είχε την επιλογή να μην κάνει παιδιά η να μην προχωρήσει σε γάμο προς αποφυγή γέννησης παιδιών με σοβαρά προβλήματα πχ μεσογειακή αναιμία.
Ακόμα γίνετε αλλά άτυπα πια και κατόπιν επιλογής. 
Πόσοι από μας θα θέλαμε να φέρουμε στον κόσμο ένα πλάσμα που θα υποφέρει και μαζί του κι εμείς;
Και πόσοι θα θέλαμε να παντρευτούμε έναν άνθρωπο με σοβαρή ασθένεια ή αναπηρία; Ελάχιστοι κι αυτοί από άγνοια και λόγω συναισθημάτων.

Το ευ-γένος λοιπόν είναι το καθαρό γένος απαλλαγμένο από ασθένειες, σωματικές, ψυχικές και κυρίως το γένος με τις ίδιες αξίες, αρχές, ήθη και έθιμα. 

Οι παλιοί έλεγαν ¨παπούτσι από τον τόπο σου κι ας είναι μπαλωμένο".
Ή το "όμοιος στον όμοιο κι η κοπριά στα λάχανα.

Κανένας λαός δεν πρέπει να  αναμιγνύεται με άλλους λαούς.
Ο Έλληνας δεν είναι όμοιος με τον , Άγγλο, τον Γάλλο, τον Αφρικανό, τον Πακιστανό κλπ ούτε ο Ινδός είναι όμοιος με τον Κινέζο, τον Γερμανό,τον Αμερικανό κλπ.
 Το κάθε γένος έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, τα δικά του ήθη και έθιμα, τις δικές του ικανότητες.
Μια τέτοια ανάμειξη μπορεί να δώσει "χαριτωμένα" οπτικά πλάσματα που δε θα έχουν όμως καμιά σχέση με κανένα από τα δυο πρωτότυπα γένη γιατί θα έχει υποστεί αλλοίωση.

Αυτό το γνώριζαν καλά στην αρχαιότητα και οι νομοθέτες δεν επέτρεπαν τέτοιες μίξεις. 

Έφερναν μάλιστα σαν παράδειγμα το άλογο και τον γάιδαρο που έκαναν το μουλάρι, φοβούμενοι πάντα πως η γενιά θα γίνει μούλικη και θα εξαφανιστεί.

".......Όταν είχαν ήδη κανονιστεί οι νομικές σχέσεις και τα γαμικά συμβόλαια των νεονύμφων, το επόμενο βήμα ήταν, όπως συμβαίνει και σήμερα, η θρησκευτική τελετή του γάμου. Αυτό ήταν απολύτως απαραίτητο, επειδή η μη τήρηση του θρησκευτικού τύπου συνεπαγόταν τη μη γνησιότητα των τέκνων και τα νόθα τέκνα δεν μπορούσαν να φέρουν μετά την ενηλικίωσή τους τον τίτλο του πολίτη. Γιατί η απόκτηση νόμιμων και γνήσιων τέκνων, αποτελούσε τον κύριο σκοπό, για τον οποίο οι Έλληνες, και ειδικότερα οι Αθηναίοι, παντρεύονταν. Χαρακτηριστικό και διαφωτιστικό είναι το ακόλουθο απόσπασμα του ρήτορα Δημοσθένη (Κατά Νεαίρας, LIX, §122): «... γιατί αυτό θα 'πει γάμος, δηλαδή να κάνει παιδιά και να εγγράψει τα παιδιά του... στους δημότες και να παντρεύει τις θυγατέρες του... με πολίτες. Γιατί... τις γυναίκες τις έχουμε, για να μας κάνουν παιδιά και για πιστούς φύλακες του σπιτιού...»......" 

Τα παιδιά ακόμα κι αν προέρχονταν ο ένας γονιός  από άλλες ελληνικές πόλεις δεν αναγνωρίζονταν ως γνήσια.
Αυτός ήταν και ο λόγος που παντρεύονταν σε νεαρή ηλικία και πάντα με συνοικέσιο. Έτσι εξασφάλιζαν τη γνησιότητα του γένους τους.

Στη σύγχρονη κοινωνία τα πράγματα έχουν αλλάξει, αλλά η βάση μας είναι ίδια.
Οι γυναίκες λοιπόν, οι Ελληνίδες, καλό είναι να επιλέγουν από τη φυλή τους τον πατέρα των παιδιών τους. Αν δούμε γύρω μας σχεδόν όλοι οι αλλοεθνείς αυτό κάνουν... Από τους Εβραίους, τους Ρομά,  μέχρι τους Ινδούς, Πακιστανούς, Αφρικανούς.
Σήμερα μπορεί να φαίνεται ρατσιστικό αλλά η επιστήμη δεν μπορεί να γνωρίζει τι μπορεί να συμβεί στο dna με τις επιμειξίες.Τα χαρακτηριστικά που έχει  κάθε φυλή σίγουρα έχουν  κάποια γραφή στην αλυσίδα της φυλής. Άρα τώρα με την εύκολη μετακίνηση ίσως δείξει στο μέλλον κάτι με τις επιμειξίες των φυλών.
Στους σκύλους πάντως έχει αποδειχτεί πως τα καθαρόαιμα είναι πιο δυνατά και πιο ανθεκτικά.
Οι ιοί και τα βακτήρια πάλι μεταλλάσονται συνεχώς
Και δεν είναι ρατσιστικό είναι απλά φυσικό!

Η αγάπη προς τον συνάνθρωπο δεν αλλάζει πάντως, ούτε με το χρώμα, ούτε με τη γλώσσα!
Τους αγαπάμε όπως είναι κι όχι όπως θα θέλαμε να είναι.

Το σημαντικότερο ρητό της αρχαιότητας είναι το Εξ ευγενών γέννα, καθώς όλα τα υπόλοιπα προκύπτουν εξ' αυτού. Αν υπάρξει φυλετική αλλοίωση και υπεισέλθουν ξένα φυλετικά στοιχεία, διαφορετικής ηθικής λόγω των διαφορετικών φυλετικών ψυχικών γνωρισμάτων τους, τα ρητά των σοφών της φυλής δεν θα έχουν κανένα αντίκρυσμα.


ΔΕΛΦΙΚΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΜΑΤΑ

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας Ellas-Planet στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.
Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.