Slim Gaillard ο νέγρος τραγουδιστής της τζαζ που τραγούδησε το μικρασιατικό 'τι σε μέλλει εσένανε'


Bulee "Slim" Gaillard (4 Ιανουαρίου, 1916 – 26 Φεβρουαρίου, 1991) ήταν ένας Αμερικανός τραγουδιστής της τζαζ, συνθέτης τραγουδιών, πιανίστας, και κιθαρίστας, αξιοσημείωτος στους βοκαλισμούς και το παιχνίδι των λέξεων σε μια γλώσσα που αποκαλούσε «Vout». (Εκτός από το γεγονός ότι ο μιλούσε 8 άλλες γλώσσες, ο Γκάγιαρντ έγραψε ένα λεξικό για τη δική του τεχνητή γλώσσα).




Εκτός από την ημερομηνία γέννησης του Γκάγιαρντ, η γενεαλογική του γραμμή και ο τόπος της γέννησης του αμφισβητούνται.
 Μια πηγή αναφέρει ότι γεννήθηκε στη Σάντα Κλάρα της Κούβας από πατέρα Έλληνα και Αφρο-Κουβανή μητέρα ενώ σύμφωνα με μια άλλη γεννήθηκε στην Πενσακόλα της Φλόριντα από Γερμανό πατέρα και Αφρο-Αμερικανή μητέρα. 
Προσθέτοντας μεγαλύτερη σύγχυση, η απογραφή των ΗΠΑ του 1920 απαριθμεί ένα παιδί 19 μηνών ονόματι «Beuler Gillard» στην Πενσακόλα της Φλόριντα, που γεννήθηκε όμως στην Αλαμπάμα. Μεγάλωσε στο Ντιτρόιτ και μετακόμισε στη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του 1930.
mikrasiat
Σύμφωνα με τις αναγγελίες θανάτων σε μεγάλες εφημερίδες, η παιδική ηλικία του Γκάγιαρντ στην Κούβα πέρασε στη συγκομιδή ζαχαροκάλαμων και μπανάνας, όσο και να πηγαίνει περιστασιακά στη θάλασσα με τον πατέρα του. Εντούτοις, στην ηλικία των 12, συνόδευσε τον πατέρα του σε ένα μεγάλο ταξίδι και αφέθηκε κατά λάθος στο νησί της Κρήτης.
 Μετά από ένα διάστημα δουλειάς στο νησί, έκανε τόπο διαμονής του το Ντιτρόιτ. Στην Αμερική, ο Γκάγιαρντ εργάστηκε ως σφαγέας, εκπαιδεύτηκε ως εργολάβος κηδειών και είχε απασχοληθεί επίσης στη Ford Motor Company.
Ο Γκάγιαρντ για πρώτη φορά αναδείχθηκε ως σπουδαίος μουσικός στα τέλη της δεκαετίας του 1930 ως μέλος των Slim & Slam, μια δράση τζαζ μουσικών καινοτομιών που σχημάτισε με τον μπασίστα Σλαμ Στιούαρτ (Slam Stewart). Στις επιτυχίες τους περιλαμβάνονται το «Flat Foot Floogie (with a Floy Floy)», «Cement Mixer (Putti Putti)» και το hipster anthem, «The Groove Juice Special (Opera in Vout)». Το ντουέτο έπαιξε στην ταινία του 1941 Hellzapoppin'.

πληροφοριες απο wikipedia

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.