Μητσοτάκης - Παπανδρέου : Χθές και ...σήμερα

Του Ιορδάνη Κωνσταντινίδη

 «Όποιος δεν γνωρίζει την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει»
Η ελληνική ιστορία δεν άρχισε και δεν τελειώνει με την μεταπολίτευση για αυτό το λόγο θα πρέπει να φρεσκάρουμε την μνήμη όλων αυτών που έδειξαν ότι πάσχουν από μαζική αμνησία.
Ο κ. Μητσοτάκης του σήμερα εκμεταλλεύεται τα ¨αν¨, τα ¨΄ίσως¨ ,τα ¨θα¨ , αποσιωπώντας τα θετικά των κυβερνήσεων που φέρουν το όνομα Καραμανλή και ως γόνος ξεχνά και ξεχνούν επιλεκτικά το παρελθόν και την ιστορία για το
“Ποιος ευθύνεται για το ελληνικό χρέος ; ;”
Εάν το επιτελείο του και ο κ. Μητσοτάκης ήταν ποιο προσεκτικός ποιο ενημερωμένος και χωρίς επιλεκτική μνήμη θα γνώριζε και θα θυμόταν ότι μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο όλα τα χρέη των εμπλεκόμενων χωρών διεγράφησαν.
Ωστόσο το 1964 οι Σοσια-λιστές με Πρωθυπουργό τον Γεώργιο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και Υπουργό Οικονομικών τον Κωνσταντίνο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ με το Νομοθετικό Διάταγμα 4368 / 1964 αναγνώρισαν τα διαγραμμένα χρέη , έκαναν δηλαδή μια «ΑΝΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ», ποιο απλά επανέφεραν τα προπολεμικά διαγραμμένα χρέη (επί Μεταξά ?) , και μάλιστα υπερδιογκωμένα, με περίοδο αποπληρωμής 42-45 έτη (με λήξη: 2009).
Ως δικαιολογία για αυτή την ενέργεια υπήρξε το χιλιοειπωμένο (ακόμη και έως σήμερα) «αποκατάσταση της πίστεως της χώρας και σεβασμού των υπογραφών που έχει βάλει για να βγούμε στις αγορές»


Ως πραγματικότητα όμως υπήρχε το ότι η κυβέρνηση πιεζόμενη από τα βρετανικά και αμερικανικά συμφέροντα, τα οποία πρότειναν επαναδιαπραγμάτευση των χρεών με τέτοιο τρόπο ώστε... να μετατραπεί η Ελλάδα από προτεκτοράτο σε κανονική αποικία, ενέδωσε τελικά στις αξιώσεις των «συμμάχων».
Όλα τα παραπάνω έγιναν για να μας παρουσιάσουν τα ¨γεγονότα¨ ως τραγικά και για να μας επιβάλουν δάνεια έτσι ώστε ακόμη και σήμερα να είμαστε υποτελείς στους δανειστές μας.
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, από τη θέση, τότε, του υπουργού Οικονομικών υπέγραψε τέτοιες συμβάσεις διακανονισμού των χρεών της χώρας, ώστε ορίστηκε η αποπληρωμή για 42 με 45 χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2009, μέχρι δηλαδή να προσφύγει η χώρα στον μηχανισμό στήριξης το 2010 (πιστεύω να θυμάστε πώς λεγόταν ο πρωθυπουργός το 2010) .


Και δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι το 1994 ο ίδιος, από το βήμα της βουλής, είχε εκφράσει τους έντονους προβληματισμού του για το ενδεχόμενο να προσφύγει η χώρα ως ικέτιδα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Σε κάθε περίπτωση, ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, από τη θέση του υπουργού Οικονομικών το 1964 υποθήκευσε το μέλλον της χώρας μας, ένα μέλλον το οποίο είναι πια εφιαλτικό παρόν.
Πως το υποθήκευσε;

Αναγνωρίζοντας, μέσω των συμβάσεων (και δημιουργίας ομολόγων), ότι η Ελλάδα θα αποπλήρωνε τα δάνειά της από το 1881 με ποσά διπλάσια από την αξία τους.
Οπότε αν θέλει κανείς να αναζητήσει τις αιτίες για το τερατώδες χρέος, το οποίο καταπίνει ήδη την Ελλάδα, θα ανατρέξει στη θητεία του κυρίου Μητσοτάκη την περίοδο που ήταν υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου, αλλά και στις εφημερίδες της εποχής.
Έγραφε στις 16 Ιουλίου 1964, η προσκείμενη στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη εφημερίδα «Ελευθερία» τα εξής: «Η ονομαστική αξία των χορηγηθεισών νέων ομολόγων εις τους κομιστάς προπολεμικών εσωτερικών δανείων διπλασιάζεται, ο τόκος αυξάνεται και θεσπίζεται λαχείον.
Εν συγκρίσει προς την ρύθμισιν υπό της κυβερνήσεως της ΕΡΕ, δίνονται ήδη 160% επί πλέον».
Πρόκειται για την αναγνώριση από τον Μητσοτάκη του χρέους σε αξία υπέρ το άρτιο (! ? !) όχι για άλλο λόγο, αλλά γιατί ανάμεσα στους ομολογιούχους-κατόχους του ελληνικού χρέους ήταν τότε το Παλάτι, διάφοροι πολιτικοί φίλοι και παρατρεχάμενοι αχυράνθρωποι, όπως σημειώνεται στα κιτάπια της Ιστορίας.....
Επί τι ευκαιρία μήπως μπορεί ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης να ρωτήσει τον Επίτιμο γιατί δεν ζήτησε ποτέ τον χρυσό που μας έκλεψαν κατά την διάρκεια του πολέμου οι Άγγλοι και οι Γερμανοί και γιατί δεν έθεσε ποτέ θέμα καλής πίστεως αυτών των κρατών προς εμάς ; ; ;
Και κάτι ακόμα: οι κακές γλώσσες λένε ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης, η οποία μέσα σε τρία χρόνια κατάφερε και υπερδιπλασίασε το έλλειμμα....
Με εκτίμηση
Κωνσταντινίδης Ιορδάνης
24 – 05 - 2016



ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΦΥΣΙΚΑ ΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΠΑΓΕΣ, ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ....

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.