Ο ΔΟΥΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ 2019


ΟΛΑ ΣΤΡΕΒΛΑ Σ' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ...
 ΟΛΑ ΣΤΕΒΛΑ ΕΔΩ, ΠΟΥ Η ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ  ΗΤΑΝ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΑΝΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ...
 ΣΤΡΕΒΛΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΙ  Η ΑΝΟΔΟΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΘΟΔΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΕΛΙΞΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ... 
ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΡΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΟΤΙ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΣΑΝ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ  ΕΧΟΥΜΕ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ....

ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ

Στην αρχαία Ελλάδα και ειδικά στην Αθήνα η κοινωνία είχε την εξής διαστρωμάτωση:

Πολίτες: Έπρεπε και οι δύο γονείς να είναι ελεύθεροι πολίτες.
 Ήταν κυρίως ιδιοκτήτες γεωργικών εκτάσεων,βιοτεχνιών και εμπορικών καταστημάτων. 
Πλήρωναν φόρους και ήταν υποχρεωμένοι να συνεισφέρουν χορηγίες για τον λαό,τους δούλους και τα γυναικόπαιδα. Η μόρφωση, η τέχνη,το φαγητό και το νερό, τα κοινωφελή έργα προέρχονταν απο τους φόρους αυτούς και ήταν ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΦΟΡΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. Λεγόταν ΕΦΟΡΙΑ!!!
έπρεπε να έχει γεννηθεί από γονείς που ήταν και οι δύο ελεύθεροι....

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/i-ennia-tou-politi-stin-archea-athina-ke-ti-sparti-ti-pronomia-ke-ipochreosis-ichan-stin-athina-ke-stin-sparti-omiotites-ke-diafores-pou-kathorisan-ton-archeo-politismo/

Μέτοικοι:Ήταν ΞΕΝΟΙ που ζούσαν και δραστηριοποιούνταν στην Αθήνα. Πλήρωναν σαν φόρο ΕΤΗΣΙΟ το ημερομίσθιο ενός δούλου και συμμετείχαν ενεργά στα δρώμενα της πόλης ΕΚΤΟΣ απο τα πολιτικά.
Στους μετοίκους ανήκαν πολλοί ξεχωριστοί άνδρες της εποχής όπως ο Δημόκριτος, ο Αριστοτέλης, ο Πρωταγόρας κ.λ λόγω της ποιότητας ζωής που προσέφερε η αθηναϊκή δημοκρατία.

Δούλοι: Η  λέξη σήμαινε, κυρίως, το άτομο που δεν έχει δική του γη. Ήταν αυτοί που εργάζονταν σε κάποιον πολίτη ή μέτοικο. Δήλωναν την εργασία και το εργοδότη και ζούσαν με τις οικογένειές τους, μπορούσαν να παντρευτούν κατά βούληση και να αναθρέψουν τα παιδιά τους. Διακρίνονταν σε οικιακούς δούλους,εργάτες μεταλλείων,''χωρίς οικούντας'' και δημόσιους.Δεν είχαν δικαίωμα να έχουν όπλα και έπαιρναν μέρος στον πόλεμο ΜΟΝΟ σαν βοηθοί. Ήταν λοιπόν ΥΠΟ του ΕΡΓΟΔΟΤΗ... ΥΠΟΥΡΓΟΙ θα μπορούσαμε να πούμε!!!

Οι δούλοι λοιπόν λάμβαναν μεγάλους μισθούς ειδικά την περίοδο του Χρυσού Αιώνος του Περικλέους αφού όλα τα μεταλλεία και ειδικά του Λαυρίου λειτουργούσαν πυρετωδώς.Πολλοί από αυτούς εξαγόραζαν την ελευθερία τους και γίνονταν μέτοικοι και αυτό ήταν μεγάλη τιμή.

Έχουμε πολλές μαρτυρίες ακόμα και για απεργία,την πρώτη καταγεγραμμένη απεργία, αφού σταμάτησαν οι εργασίες σε όλη την Αττική λόγω τριήμερης καθυστέρησης  πληρωμής των δούλων. Το αναφέρει ο Πλούταρχος!

Υπήρχαν όμως και πολλοί δούλοι οι οποίοι δεν εξαγόραζαν την ελευθερία τους και με αυτό τον τρόπο συσσώρευαν μεγάλα χρηματικά ποσά αφού λάμβαναν χωρίς να δίνουν. Αυτοί ήθελαν να παραμείνουν εργάτες, ζώντας με τα ''έτοιμα''.Δεν ήθελαν να συνεισφέρουν στο σύνολο ούτε να ευεργέτουν τους ''αδυναμους''(έτσι έλεγαν τους Αθηναίους που είχαν κάποια επίκτητη αδυναμία είτε από πόλεμο είτε από ατυχία).
 Έφτασαν να ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΝ ακόμα και κατά των αφεντικών τους. Έχουμε επίσης πολλές μαρτυρίες από δίκες τέτοιων περιπτώσεων!!! 

Αν βούλιαζε ένα πλοίο και δεν παραδινόταν το φορτίο άρα δεν είχε ο Αθηναίος Πολίτης  να πληρώσει τους δούλους, λόγω παρατεταμένου πολέμου σάπιζαν τα σπαρτά ή οι στρατιώτες τα έκλεβαν, τότε οι δούλοι έπαιρναν το χωράφι λόγω χρεών ή του δάνειζαν και μετά αισχροκερδούσαν εις βάρος του!!!

Το πρόβλημα αυτό κατέστη τελικά πολύ μεγάλο και γι’ αυτό ο Σόλωνας αναγκάστηκε τον 6ο π.Χ αιώνα να επιβάλει τη Σεισάχθεια (=σείω + άχθος), την αποτίναξη δηλαδή των βαρών ή χρεών των πολιτών, ακυρώνοντας όλα τα μέχρι τότε τοκογλυφικά δάνεια κι επιστρέφοντας τη γη στους αγρότες. 

 ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ Ο ΚΡΥΜΕΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ (ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ), ΑΦΟΥ ΣΑΝ ΒΟΗΘΟΙ ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑ (ΑΣΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΟΠΛΑ), ΟΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΝΟ ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΖΟΥΣΕ!!!

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΝΝΟΙΩΝ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
 ΤΟ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΕΣΤΡΕΒΛΩΘΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΟΛΑ!!!
ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΛΑ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΑ, ΚΟΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΡΑΜΜΕΝΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΠΟΙΩΝ.
ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΜΠΟΛΛΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΠΤΑ ΠΟΥ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ!!!
 

Η ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΟΜΩΣ ΤΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΟ  ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΦΕΝΤΕΣ ΓΙΝΑΝ ΣΚΛΑΒΟΙ!!!

ΓΙΝΑΜΕ ΥΠΟΔΟΥΛΟΙ (ΥΠΟ ΤΟΝ ΔΟΥΛΟ) ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΠΟΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΊ ΚΑΝΟΥΝ!!!

ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΓΗ ΜΑΣ ,ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΝΟΜΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!!!

ΑΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ...ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΤΟΙΚΟΙ, ΞΕΝΟΙ ΔΗΛΑΔΗ ΑΦΟΥ Η ΓΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΔΟΥΛΩΝ!!!

Γραφει ο Αριστοτελης

 «Ευλογώτατα μισείται η οβολοστατική διά το απ’ αυτού του νομίσματος είναι την κτήσιν και ουκ εφ’ όπερ επορίσθη, ο δε τόκος αυτό ποιεί πλέον (όθεν και τού’ νομα τουτ’ είληφεν όμοια γαρ τα τικτόμενα τοις γεννώσιν αυτά έστιν, ο δε τόκος γίνεται νόμισμα εκ νομίσματος) ώστε και μάλιστα παρά φύσιν ούτως των χρηματιστών εστίν» (Αριστοτέλης, Πολιτικά 1258 β, 2).
Γι' αυτό πολύ εύλογα η τοκογλυφία είναι μισητή, επειδή το κέρδος προέρχεται από το ίδιο το νόμισμα κι όχι από τη χρήση, για την οποία προορίστηκε. Ενώ επινοήθηκε για χάρη της συναλλαγής, το νόμισμα πολλαπλασιάζεται από τον τόκο (γι' αυτό άλλωστε και ο τόκος ονομάστηκε έτσι γιατί όπως τα γεννήματα είναι όμοια με τους γεννήτορες τους, έτσι και ο τόκος είναι γέννημα χρημάτων από χρήματα). Επομένως απ' όλους τους τρόπους απόκτησης πλούτου βασικά αυτός είναι ο πιο ΑΦΥΣΙΚΟΣ.


ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ  ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΤΟ ΑΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΑΛΟΓΟ!!!

ΠΙΑΣΤΕ ΤΟΝ ΓΚΑΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΤΥΑΡΙ  ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΛΛΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.