Εκτεταμένα προβλήματα από την κακοκαιρία που έπληξε τη Ροδόπη

Έκτακτη επίσκεψη του κλιμακίου του ΕΛΓΑ αύριο στον Ίασμο
Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/
Εκτεταμένα είναι τα προβλήματα που δημιούργησε η σύντομη πλην όμως ισχυρή νεροποντή που έπληξε την Ροδόπη, το μεσημέρι της Τρίτης, με τις πρώτες μαρτυρίες να κάνουν λόγο για ζημιές κυρίως σε καλλιέργειες.
Όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Ιάσμου μεγάλες ήταν οι ποσότητες νερού που «έπεσαν» στον Ίασμο, χωρίς ωστόσο να επαναληφθούν εικόνες του παρελθόντος, χάρη και στην άμεση επέμβαση των συνεργείων της τεχνικής υπηρεσίας που κράτησαν τις οδικές αρτηρίες ανοιχτές. Αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερα προβλήματα στην μετακίνηση υπήρξαν στο δρόμο Ιάσμου – Κοπτερού, λόγω της λάσπης που συγκεντρώθηκε σε συγκεκριμένα σημεία.
Ωστόσο όπως επεσήμανε και ο ίδιος εκτεταμένες είναι οι ζημιές σε καλλιέργειες στην περιοχή του Γιακά, ενώ όπως έκανε γνωστό μετά από επικοινωνία του με τον Προϊστάμενο του ΕΛΓΑ, την Τετάρτη θα επισκεφθεί την περιοχή κλιμάκιο του οργανισμού για μία πρώτη καταγραφή των αποτελεσμάτων της κακοκαιρίας.
Την κατάσταση δυσχέρανε και η χαλαζόπτωση σε περιοχές της Ροδόπης όπως τα Αμάραντα, το Αγίασμα, και τα Άμφια, όπου επίσης υπάρχουν αναφορές για ζημιές στις καλλιέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.