Κακοκαιρία - Βόλος: Καταστροφές σε καλλιέργειες εξαιτίας της χαλαζόπτωσης

Κακοκαιρία με περιοδικές έντονες καταιγίδες που συνοδεύονται από αστραπές και κεραυνούς πλήττει κατά διαστήματα τη Μαγνησία και κυρίως την περιοχή του ανατολικού Πηλίου,αλλά και την περιφέρεια του Αλμυρού.

Περίπου στις 10.00 το πρωί ισχυρή χαλαζόπτωση σάρωσε το ανατολικό Πήλιο στις περιοχές της Ζαγοράς, του Πουρίου, της Μακρυράχης και του Ανηλίου, ενώ η χαλαζόπτωση που διήρκησε περίπου μισή ώρα, κάλυψε δρόμους, αυλές και αγροκτήματα με ένα παχύ στρώμα χαλαζιού,που σύμφωνα με τους κατοίκους σε πολλά σημεία έφτασε και τα πέντε εκατοστά.
Η χαλαζόπτωση στο ανατολικό Πήλιο είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες μήλων και κερασιών. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η καταστροφή στα κεράσια της περιοχής και ειδικά στο Ανήλιο και τη Μακρυρράχη φαίνεται να είναι ολοκληρωτική λίγες ημέρες πριν γίνει η συγκομιδή τους.

Το μέγεθος της ζημιάς στη φρουτοπαραγωγή του Ανατολικού Πηλίου θα εκτιμηθεί τις επόμενες ημέρες, όταν κλιμάκια γεωπόνων του ΕΛΓΑ αναμένεται να μεταβούν στον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου για αυτοψία και καταγραφή των ζημιών.

Και στην περιφέρεια του Αλμυρού, η έντονη χαλαζόπτωση προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε εκατοντάδες στρέμματα με εποχικές καλλιέργειες, κυρίως σε ντομάτες, ενώ χαλάζι έπεσε για μισή ώρα και στην πόλη του Αλμυρού.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.