Φρούτα και λαχανικά μοιάζουν στα όργανα που ωφελούν

c-y

Φρούτα και λαχανικά μοιάζουν στα 

όργανα που ωφελούν


Υπάρχει μια παλιά θεωρία ανάμεσα σε βοτανολόγους και φιλόσοφους που υποστηρίζει πως τα φρούτα και τα λαχανικά «υπογράφουν» αισθητικά το όργανο του σώματος που καλούνται να ευεργετήσουν.

Κι ενώ στη διάρκεια των χρόνων επιχειρήθηκε η διαγραφή του συγκεκριμένου δόγματος, που κατηγορήθηκε ως δεισιδαιμονία, μελέτες έχουν επανειλημμένα αποδείξει πως οι βασικές του αρχές είναι αληθινές.
Τα φασόλια για παράδειγμα μοιάζουν με τα νεφρά και μάλιστα όχι μόνο στο σχήμα και το χρώμα. Βοηθούν στη σωστή λειτουργία των νεφρών, όταν καταναλώνονται τακτικά.
Ας δούμε όμως μερικά άλλα παραδείγματα:
karydi
Καρύδια – Εγκέφαλος
Με δύο ημισφαίρια, όπως το κέλυφος του κρανίου και με πτυχώσεις στον καρπό του το κοινό καρύδι μοιάζει με τον ανθρώπινο εγκέφαλο σε πολλά επίπεδα και ο εγκέφαλος είναι ακριβώς το όργανο που ωφελεί περισσότερο απ’ όλα. Το καρύδι περιέχει μεγάλες ποσότητες ω-3 λιπαρά οξέα που βοηθούν στην πρόληψη της γνωστικής εξασθένησης, δεδομένου ότι οι εγκέφαλοι των θηλαστικών αποτελούνται και απαιτούν τα ίδια ακριβώς οξέα.
***
grapes
Σταφύλια – Πνεύμονες
Τα τσαμπιά από σταφύλι, μοιάζουν στενά με τους υποθάλαμους των κυψελίδων που αποτελούν τους πνεύμονές μας, οι οποίοι επιτρέπουν να περάσει οξυγόνο από τους πνεύμονες στην κυκλοφορία του αίματος. Τα σταφύλια έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τον κίνδυνο του καρκίνου του πνεύμονα, ενώ η χημική ουσία προανθοκυανιδίνη, παρούσα στους σπόρους των σταφυλιών, μπορεί να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο αλλεργίας που σχετίζεται με το άσθμα.
***
ntomata
Ντομάτες – Καρδιά
Οπως η ανθρώπινη καρδιά, οι ντομάτες είναι κόκκινες και συνήθως περιέχουν τέσσερις θαλάμους, όταν κοπούν σε φέτες. Πρόκειται για μια ασυναγώνιστη πηγή λυκοπενίου, μιας χημικής ένωσης που βοηθά στην πρόληψη της στεφανιαίας νόσου και την εξουδετέρωση των βλαβερών συνεπειών της «κακής» χοληστερόλης (LDL). Επιπλέον, οι ντομάτες είναι πλούσιες σε φυλλικό οξύ, που βοηθά στην παραγωγή οξυγόνου που μεταφέρουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια, τα ίδια κύτταρα που αντλούν το αίμα από την καρδιά σε όλο το σώμα.
***
karoto
Καρότα – Μάτια
Μια φέτα καρότου μοιάζει πολύ με το ανθρώπινο μάτι ακόμα και στο πολύπλοκο πρότυπο της ίριδας. Μάς λέει κάτι η φύση; Είναι γνωστό πως το καρότο είναι εξαιρετικά πλούσιο σε βήτα καροτένιο ένα εργοστάσιο χημικών που ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες ανάπτυξης καταρράκτη και ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, μιας συχνής πάθησης των ματιών που επηρεάζει περίπου το 25% των ατόμων ηλικίας άνω των 65 ετών.
***
avocado
Αβοκάντο – Μήτρα
Οι καρποί του αβοκάντο μοιάζουν με όρχεις, γι’ αυτό και το δέντρο του αβοκάντο ονομαζόταν «δέντρο των όρχεων». Ωστόσο, το σχήμα ενός κομμένου αβοκάντο μοιάζει με μήτρα. Το αβοκάντο χρειάζεται περίπου εννέα μήνες για να αναπτυχθεί από άνθος σε ώριμο φρούτο και περιέχει έναν ασυνήθιστα μεγάλο σπόρο («μωρό») στο κέντρο του. Η κατανάλωση αβοκάντο βοηθά στη σταθεροποίηση της γυναικείας ορμόνης, στην αφαίρεση του υπερβολικού βάρους της γέννας και στην πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
***
fig-test
Σύκα – Ορχεις
Αν και τα αβοκάντο μοιάζουν να έχουν σχεδιαστεί για την υγεία των γυναικών, τα σύκα σε σχήμα όρχεων πρέπει να έχουν σχεδιαστεί για την ανδρική υγεία. Αυτά τα γλυκά φρούτα κρέμονται σε ζεύγη και προστατεύονται από ένα λεπτό δέρμα. Οταν κοπούν σε φέτες αποκαλύπτουν χιλιάδες ινώδεις λευκούς σπόρους. Τα σύκα είναι γνωστό ότι αυξάνουν τον αριθμό των σπερματοζωαρίων και την κινητικότητα του σπέρματος και μπορούν να βοηθήσουν τους άνδρες να ξεπεράσουν τη στειρότητα.
***
manitari
Μανιτάρι – Αυτί
Μια φέτα μανιτάρι θυμίζει έντονα το ανθρώπινο αυτί. Παρεμπιπτόντως, είναι από τα λίγα λαχανικά που περιέχουν βιταμίνη D, που βοηθά στην πρόληψη από εμβοές και απώλεια ακοής.
***
bone
Σέλερι – Οστό
Το κοτσάνι του σέλερι περιέχει τις ίδιες ποσότητες νατρίου (23%) με το κόκκαλο στο οποίο μοιάζει. Οπως το ασβέστιο, το οποίο το σέλερι περιέχει σε μεγάλες ποσότητες, το νάτριο είναι απαραίτητο για υγιή οστά.
***
ginger
Τζίντζερ – Στομάχι
Ενα κομμάτι τζίντζερ μοιάζει πολύ με το στομάχι, το οποίο είναι γνωστό ότι ευεργετεί, καθώς είναι κατάλληλο για την σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και ανακουφίζει από την ναυτία και τον εμετό.
***
glikopatates
Γλυκοπατάτες – Πάγκρεας
Οι γλυκοπατάτες μοιάζουν πολύ με το ανθρώπινο πάγκρεας και είναι γνωστό ότι συμβάλλουν στην σταθεροποίηση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα των διαβητικών.

πηγη:medinova.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.