ΤΟ Χρυσό δαχτυλίδι του βασιλείου του Βοσπόρου




 ΤΟ Χρυσό δαχτυλίδι του βασιλείου του Βοσπόρου                                   
Την τουριστική διαδρομή των αρχαίων ελληνικών αποικιών του Βοσπόρου προωθεί ο Β.Πούτιν


ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΝΟΎΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ
 ΕΝΩ ΑΛΛΟΙ ΛΑΟΙ ΠΑΤΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ  ΝΑ ΠΆΡΟΥΝ ΜΙΑ ΈΣΤΩ ΛΊΓΗ  ΑΊΓΛΗ.. ΜΙΑ ΑΧΤΊΝΑ
 ΑΠΌ ΕΚΕΊΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΊΟΔΟ 

Για την άγνωστη τουριστική διαδρομή, μέσα στη ρωσική επικράτεια που φέρει την ονομασία το «Χρυσό δαχτυλίδι του βασιλείου του Βοσπόρου», μίλησε ο Ρώσος Πρόεδρος.

«Ο χρυσός δακτύλιος του βασιλείου του Βοσπόρου» επιχειρεί να γίνει σήμερα μια τουριστική διαδρομή που θα παρουσιάσει την άγνωστη σε πολλούς ιστορία του ελληνισμού της Μαύρης Θάλασσας από το Κρασνοντάρ, στη Κριμαία, και το Ροστόφ.

Στη διαδρομή αυτή αναφέρθηκε ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν. 

Στα μυστικά του χρυσού δακτυλίου του βασιλείου του Βοσπόρου

«Υπάρχουν πολλά έργα για λογαριασμό των μελών της Ρωσικής Γεωγραφικής Εταιρείας, τα οποία μπορούν να αναδείξουν τη Ρωσία στον κόσμο. Ξεκινώντας με μικρές θεματικές διαδρομές, καταλήγοντας σε ταξίδια μεγάλης κλίμακας που καλύπτουν ταυτόχρονα πολλές περιοχές της Ρωσίας μας. Ανάμεσά τους υπάρχει μια τουριστική διαδρομή προς τους τόπους της ιστορίας και του πολιτισμού του βασιλείου του Βοσπόρου, το οποίο διέρχεται από την επικράτεια του Κρασνοντάρ, την περιοχή του Ροστόφ, την Κριμαία και τη Σεβαστούπολη», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Όλα αυτά έχουν ελληνικό χρώμα και αυτή η στρατηγική μόνο τυχαία δεν ήταν όπως είχε δηλώσει πριν από λίγο καιρό στο Sputnik, o Χριστόφορος Κωνσταντινίδης, εμπνευστής του εγχειρήματος.

Το παγκόσμιο τουριστικό έργο «Ο χρυσός δακτύλιος του βασιλείου του Βοσπόρου» περιλαμβάνει σήμερα, χώρους πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς, μουσεία με σπουδαίες ανακαλύψεις και θεματικά πάρκα σε 10 πόλεις της νότιας Ρωσίας.

Η τοποθέτηση του προέδρου της Ρωσίας για αυτό το εγχείρημα έγινε και με την ιδιότητα του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Ρωσικής Γεωγραφικής Εταιρείας.

Μάλιστα, επέστησε την προσοχή στο παγκόσμιο τουριστικό έργο, κατά την ενδέκατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ρωσικής Γεωγραφικής Εταιρείας.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν κάλεσε επίσης το Υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης και το Υπουργείο Φυσικών Πόρων να αναπτύξουν ενεργό συνεργασία με τη Ρωσική Γεωγραφική Εταιρεία (RGO), συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης του τουριστικού κλάδου στη Ρωσία.

Ο Ρώσος Πρόεδρος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ρωσία θα μπορούσε να είναι μεταξύ των κορυφαίων κρατών της διεθνούς κατάταξης στις πιο δημοφιλείς διαδρομές.

Το 2019, το φεστιβάλ «χρυσό δαχτυλίδι του βασιλείου του Βοσπόρου» για πρώτη φορά, φέτος, θα ξεκινήσει την περίοδο των διακοπών σε όλη τη Νότια Ρωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.