Κορονοϊός: Αίτημα της Αθήνας στην ΕΕ για απαλλαγή από ΦΠΑ των ειδών κατά του ιού

 Αντισηπτικό στο Μαξίμου

«Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου η απειλή του κορονοϊού να μη θέσει σε κίνδυνο τις μέχρι τώρα προσπάθειες και θυσίες των Ελλήνων».
Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κορονοϊού, το υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας, μαζί με την ΑΑΔΕ, υπέβαλε αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη χορήγηση απαλλαγής από τους αναλογούντες δασμούς και ΦΠΑ εισαγωγής σε είδη που κρίνονται αναγκαία για την αναχαίτιση του COVID-19.
Όπως επισημαίνει το ΑΜΠΕ, η Ελλάδα υπέβαλε αίτημα να συμπεριληφθεί σε απόφαση της Επιτροπής για τη χορήγηση απαλλαγής από δασμούς και ΦΠΑ εισαγωγής σε είδη που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ατομική προστασία και την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού.

Επίσης, το ίδιο έκανε και για ιατρικές συσκευές, εξοπλισμό και υλικά που χρησιμοποιούνται από τις μονάδες βοήθειας κατά τη δράση τους στο πλαίσιο καταπολέμησης της διασποράς της πανδημίας.

Το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως: «στηρίζει έμπρακτα τους εργαζομένους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, οι οποίοι υπό δύσκολες συνθήκες αγωνίζονται για την υγεία όλων μας, αλλά και τους πολίτες που με τη μέχρι τώρα υπεύθυνη στάση τους έχουν συμβάλει επιτυχώς στον περιορισμό της ευρείας διασποράς του θανατηφόρου ιού στη χώρα μας.Στο πλαίσιο αυτό, η Κυβέρνηση αξιοποιεί έγκαιρα όλες τις ευκαιρίες και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για να αντιμετωπιστεί η κρίση με το μικρότερο δυνατό ατομικό και κοινωνικό κόστος. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου η απειλή του κορονοϊού να μη θέσει σε κίνδυνο τις μέχρι τώρα προσπάθειες και θυσίες των Ελλήνων, ώστε μετά την υποχώρηση της πανδημίας η ελληνική οικονομία να ανακάμψει και πάλι με γοργούς ρυθμούς».
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, θα αποσταλεί άμεσα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναλυτικός κατάλογος των ειδών, τα οποία η χώρα μας αιτείται να συμπεριληφθούν στις απαλλακτικές διαδικασίες.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.