Τράπεζες: Στα 50 ευρώ το όριο των ανέπαφων συναλλαγών - Μέχρι πότε θα διαρκέσει

 Ποιες μέρες και ώρες θα είναι ανοιχτές οι τράπεζες

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ανακοίνωσε την αύξηση του ορίου των ανέπαφων συναλλαγών στα 50 ευρώ έως τις 31 Μαΐου του 2020. Αναλυτικά η απόφαση.
Την αύξηση του ορίου των ανέπαφων συναλλαγών καρτών, χωρίς τη χρήση PIN, από τα 25 στα 50 ευρώ, ανακοίνωσε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Το έκτακτο αυτό μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από τη Δευτέρα, 30 Μαρτίου, και θα διαρκέσει έως τις 31 Μαΐου του 2020.

Μετά τη σχετική απόφαση, μάλιστα, εκτιμάται ότι το 80% των συναλλαγών σε καταστήματα τροφίμων, πρατήρια καυσίμων και φαρμακεία θα μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την πληκτρολόγηση του ΡΙΝ από τον κάτοχο της χρεωστικής, πιστωτικής και προπληρωμένης κάρτας.
Με τον τρόπο αυτό ελαχιστοποιείται σημαντικά η φυσική επαφή των καταναλωτών με το πληκτρολόγιο του POS, περιορίζοντας τις πιθανότητες εξάπλωσης του COVID-19.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι η δικλείδα ασφαλείας, η οποία προβλέπει την απαίτηση PIN μετά από πέντε συνεχόμενες συναλλαγές σε διάστημα πέντε λεπτών, παραμένει σε ισχύ.

Περιορισμοί στα γκισέ των τραπεζών

Στο μεταξύ, από την Τρίτη, 24 Μαρτίου, σταμάτησαν να πραγματοποιούνται στα γκισέ των καταστημάτων οι εξής συναλλαγές:
  • Αναλήψεις μετρητών έως 400 ευρώ πραγματοποιούνται αποκλειστικά με τη χρήση της χρεωστικής κάρτας, στα ΑΤΜ
  • Καταθέσεις μετρητών έως 1.000 ευρώ πραγματοποιούνται στα ΑΤΜ με τη χρήση χρεωστικής κάρτας.
  • Οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων (δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες, κ.λπ) εξοφλούνται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ και στα Κέντρα Αυτόματων Συναλλαγών (APS). Στο Δίκτυο Καταστημάτων δεν θα εξυπηρετούνται πληρωμές λογαριασμών με χρήση μετρητών στο ταμείο
  • Η ενημέρωση λογαριασμών (κινήσεων και υπολοίπων) πραγματοποιείται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Ενημερώσεις βιβλιαρίων ταμιευτηρίου δεν θα γίνονται στο Δίκτυο Καταστημάτων
 ΠΗΓΗ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.