Εγώ κλαίω την πατρίδα μου, που μου την έκλεψαν και ο τρόπος της κλοπής ακόμα με πονάει...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
 
«(...) γιατί όποιος την πατρίδα του ξεχάσει
μήτε στα θεία δεν ομιλεί με σέβας.»
Ούγκο Φώσκολο, "Ύμνος στη... Ζάκυνθο", 1802


Μνημόνια υποταγής κι υποδούλωσης, Μακεδονία, Αιγαίο, Κύπρος, Θράκη, Βόρεια Ήπειρος, Τουρκία-Λιβύη, Μεσόγειος, αντί-Ρωσική υστερία ως κατάλοιπο του αντικομουνισμού, αποστολή αμυντικών εξοπλιστικών συστημάτων για την άμυνα του σκοταδιστικού δικτατορικού καθεστώτος της Σαουδικής Αραβίας, που δολοφονεί καθημερινά παιδάκια στην Υεμένη [Βλέπε σε: Ανακάλυψαν την Υεμένη... λόγω αύξηση τιμής βενζίνης!]... ενώ η δημοσιογραφική πορνεία κι όλο το πολιτικό σύστημα μας ταΐζει επικείμενη σύγκρουση, ή "θερμό επεισόδιο" με τη φίλη και σύμμαχο Τουρκία. Αλήθεια, πως μπορεί να υπάρχει κίνδυνος κι όχι ένα σκηνοθετημένο παιχνίδι εθνικής προδοσίας, αν απειλείσαι κι εσύ απομακρύνεις από τη χώρα σου το αμυντικό πυραυλικό σύστημα της πατρίδας σου; Η απόλυτη υποκρισία συνεχίζεται: Το ’21... ένα από τα πιο συγκλονιστικά γεγονότα στην Ιστορία του Ανθρώπου!


«Για τον ιμπεριαλισμό είναι περισσότερο σημαντική
η πολιτιστική κατοχή των χωρών, από την στρατιωτική.
Η πολιτιστική κατοχή διαθέτει μεγαλύτερη ελαστικότητα,
είναι πιο αποτελεσματική και στοιχίζει λιγότερο.
Το δικό μας καθήκον είναι να απομακρύνουμε τη
νοοτροπία της δουλικότητας από το μυαλό μας»
Κομαντάντε Thomas Isidore Noël Sankara
[Βλέπε σε: Κομαντάντε Sankara... σύμβολο των λαών της Αφρικής για Απελευθέρωση!]

 Γράφει σήμερα ο Θύμιος Παπανικολάου, στο "Ρεσάλτο", μεταξύ άλλων:

«Ποτέ τόσο πολύ λίγοι δεν κάμανε για τόσο πολλούς τόσα πολλά» όσα οι Έλληνες.
Το «Ελευθερία ή θάνατος» είναι το κεντρικό μήνυμα του ’21. Μήνυμα που δεν βρήκε πουθενά αλλού τόσο υψηλή και ηρωική έκφραση, όσο στην έξοδο του Μεσολογγίου και στο χορό του Ζαλόγγου.
Μήνυμα που βελονιάζει και πυροδοτεί και σήμερα τη λαϊκή «ψυχή».
Μήνυμα επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε και αποτυπωμένο βαθιά στη συνείδηση του Έλληνα.
Μήνυμα επίκαιρο διότι από την Επανάσταση του ΄21 και την Εθνική Απελευθέρωση φτάσαμε σήμερα σε μια νέα εθνική υποδούλωση: Στη μετατροπή μας σε αποικία του 4ου Ράιχ και σε μια «χωματερή» νέων δούλων… Είναι πράγματι τραγικό! Η Επανάσταση του ’21, μέσα από ποταμούς αίματος, μας έδωσε εθνική υπόσταση, και σήμερα, αναίμακτα, οδεύουμε ταχύτατα στην απώλεια αυτής της εθνικής μας υπόστασης: Της μεγάλης αυτής επαναστατικής ιστορικής κατάκτησης…
Τραγικό είναι επίσης, τα ανδρείκελα των νέων αποικιοκρατών τα οποία προωθούν, με βάναυση δουλικότητα, τον αφανισμό της εθνικής μας υπόστασης, να μας εμπαίζουν με γιορτές για τα 200 χρόνια της Επανάστασης του ΄21!
Όλα αυτά τα χρόνια (δεκαετίες), τα «αριστερά» και «δεξιά» ανδρείκελα προωθούν την...»... Αναλυτικά σε: 21: Στην κλίνη της παραχάραξης και αφυδάτωσης

Σήμερα συνεχίζεται η ενοχοποίηση του ελληνικού λαού: αυτός φταίει για όλα... Η κινητήρια δύναμη όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων: "μεταρρυθμίσεις"... αν δεν υπήρχαν τα μνημόνια έπρεπε να τα εφεύρουμε... Όταν σήμερα η λέξη “πατρίδα” προκαλεί χαμόγελα κι ειρωνικά σχόλια. Είναι η προϋπόθεση να χαρακτηριστείς εθνικιστής, ακροδεξιός, φασίστας.


«Όποιος δεν έχει Πατρίδα, δεν μπορεί να είναι ούτε ιερωμένος, ούτε πατέρας»
Ούγκο Φώσκολο
  Είδηση Διδύμου κληρικού ελαχίστου προφήτου..., ΧΙΙ
Στη θεατρική παράσταση του δήθεν "ναού της δημοκρατίας" άσφαιρες σκηνοθετημένες δήθεν αντιπαραθέσεις. Ακόμη και το ΚΚΕ δεν θέλει να σηκώσει στις πλάτες του τον πατριωτικό-ταξικό εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα, αλλά εναποθέτει τα πάντα στην έλευση του σοσιαλισμού και φυσικά με πίστη στο 20ο Συνέδριο αφορίζει κάθε αγώνα εναντίον του ευρώ και της ευρωζώνης: «Η όξυνση των αντιθέσεων στην ΕΕ και την Ευρωζώνη ενισχύει τις αποσχιστικές τάσεις, οι οποίες με τη σειρά τους τροφοδοτούν τον αστικό "ευρωσκεπτικισμό". Πρόκειται για ένα ρεύμα εξίσου αντιδραστικό - αντιλαϊκό, που στηρίζεται από τμήματα του κεφαλαίου από ακροδεξιές και φασιστικές δυνάμεις και άλλα αστικά κόμματα».
  Όσο για την περιβόητη "επαναστατική" εξωκοινοβουλευτική "αριστερά"... αυτή βρίσκεται στην πρωτοπορία των "αντιρατσιστικών" αγώνων για "ανοιχτά σύνορα", για περισσότερους μετανάστες, που τους αποδίδει απλοϊκά στους πολέμους των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων (Ρωσία-ΗΠΑ) κι εσχάτως αναπτύσσει μια γενικολογία "πάλης για ειρήνη", ή να πέσει ο "δικτάτορας" Άσαντ κι άλλα φαιδρά, να γεννηθεί "αντιφασιστικό" κίνημα με νεκρό το φασισμό [Βλέπε σε: Νέος φασισμός... μόνον υπό τον όρο να ονομάζεται αντιφασισμός!].


«(...) Η θυσία της πατρίδας μας τετέλεσται. Τα πάντα έχουν χαθεί, και η ζωή μας, ακόμη και αν παραταθεί, θα μας μείνει μόνο για να κλάψουμε τη συμφορά και την ατιμία μας.
(...) Δεν κατηγορώ τη λογική του κράτους που ξεπουλάει τα έθνη σαν κοπάδια προβάτων. Έτσι ήταν και έτσι θα είναι πάντα. 
Εγώ κλαίω την πατρίδα μου, που μου την έκλεψαν και ο τρόπος της κλοπής ακόμα με πονάει.»
Ούγκο Φώσκολο, "Οι τελευταίες επιστολές του Jacopo Ortis" (Ultime lettere di Jacopo Ortis), γραμμένο στις 11 Οκτώβρη 1797, στους ηφαιστειογενείς λόφους Euganei, νοτιοδυτικά της Πάντοβα στο Βένετο.

Αυτή η γη δεν είναι για πούλημα.
Αυτή η γη ανήκει στο λαό μας.
Κάποιοι είναι νεκροί, κάποιοι είναι ζωντανοί,
αλλά πολλοί ακόμη δεν έχουν γεννηθεί!

«Μου είπαν: Είσαι μικρός.
Αν κάνεις ένα ακόμα βήμα θα σε αφανίσουν.
Είπα: Αν δεν το κάνω θα είμαι ακόμα πιο μικρός»
Βάσος Λυσσαρίδης

press.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.