Ρωσία: Στα προ κρίσης επίπεδα τα διεθνή αποθέματα χρυσού της

 Ρωσία: Στα προ κρίσης επίπεδα τα διεθνή αποθέματα χρυσού της

Στα τέλη Ιανουαρίου του 2020, τα διεθνή αποθέματα χρυσού της Ρωσίας έχουν φτάσει στο επίπεδο πριν από την κρίση: λίγο πριν την παγκόσμια ύφεση το Σεπτέμβριο του 2008, οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 560 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Τράπεζας της Ρωσίας.
Τον περασμένο μήνα, ο αριθμός αυξήθηκε σχεδόν κατά 8 δισεκατομμύρια δολάρια, από 554,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε 562,3 δισεκατομμύρια δολάρια.
Έως έξι μήνες μετά την παγκόσμια κρίση του 2008 (έως το Μάρτιο του 2009), τα διεθνή αποθέματα της Ρωσίας είχαν συρρικνωθεί στα 376 δισ. Δολάρια, μετά από τα οποία κέρδισαν αξία και πάλι μέχρι το χειμώνα 2014, όταν υποχώρησαν και πάλι στο επίπεδο του 2009.
Ξεχωριστά, η Ρωσία κατόρθωσε να διατηρήσει την πέμπτη θέση μεταξύ των χωρών που κατέχουν τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού. Η χώρα ενίσχυσε έτσι το προβάδισμά της έναντι της Κίνας και σχεδόν έκλεισε τη διαφορά ανάμεσα στην τρίτη και τέταρτη θέση της Ιταλίας και της Γαλλίας, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Ιανουαρίου της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τα ρωσικά αποθέματα χρυσού αυξήθηκαν κατά 159 τόνους το 2019 σε συνολικά 2.270,56 τόνους (73 εκατομμύρια ουγγιές), εν μέσω της συνεχιζόμενης ώθησης απο-δολαριοποίησης.
Πρόσφατα, η Ρωσία αγόρασε χρυσό, γουάν, ευρώ και άλλα νομίσματα, περιορίζοντας παράλληλα την αναλογία του δολαρίου στα διεθνή αποθέματά της.

ΠΗΓΗ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.