Θρίλερ με τη μητέρα της Βαλεντίν

Νέα τροπή έχει πάρει η υπόθεση της 7χρονης Βαλεντίν, η οποία βρέθηκε την Τετάρτη στη Γαλλία. Σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης, εμφανίστηκε μια γυναίκα, η οποία ισχυρίζεται πως είναι η μητέρα της.
Η γυναίκα ισχυρίζεται πλέον μέσω του συνδέσμου στη Γαλλία, πως δεν είναι θεία αλλά η βιολογική μητέρα του παιδιού, την οποία ο πατέρας της μικρής Βαλεντίν έχει δηλώσει πως είναι νεκρή.
Πλέον, οι ελληνικές Αρχές σε συνεργασία με τις γαλλικές Αρχές θα προχωρήσουν και σε εξέταση DNA για να διαπιστώσουν τον πραγματικό βαθμό συγγένειας όλων των εμπλεκομένων.
Η μικρή Βαλεντίν βρέθηκε στη Λυών
Καλά στην υγεία της είναι η μικρή Βαλεντίν, η οποία εντοπίστηκε στη Γαλλία από τις Αρχές της χώρας. Από την πρώτη στιγμή η αστυνομία εκτίμησε ότι η περίπτωση της εξαφάνισης της μικρής κοπέλας ήταν περίεργη και θεώρησε ύποπτο τον πατέρα της, ο οποίος αποκάλυψε ότι την έψαξε για λίγο στην περιοχή του Παγκρατίου και στη συνέχεια πήγε στο σπίτι τους και αποκοιμήθηκε. 
Η 7χρονη αγνοούνταν από τις 23 Δεκεμβρίου από το Παγκράτι. Οι αστυνομικοί που είχαν αναλάβει την υπόθεση είχαν ζητήσει τη συνδρομή των Γάλλων συναδέλφων τους. Για τον εντοπισμό της είχε εκδοθεί amber alert από το «Χαμόγελο του Παιδιού».
Το μεσημέρι της Τετάρτης, ο πατέρας του κοριτσιού αναμένεται να περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα μαζί με έξι ακόμα άτομα, με την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί μετανάστευσης, ενώ οι Αρχές εντόπισαν στον χώρο που διαμένουν και ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας.
Μάλιστα ο πατέρας της 7χρονης είχε κληθεί από τις αστυνομικές Αρχές προκειμένου να καταθέσει εκ νέου προκειμένου να διευκρινιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εξαφανίστηκε η μικρή Βαλεντίν.
Ο ίδιος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τις δύο φορές που εμφανίστηκε στο αεροδρόμιο, αλλά και για το ταξίδι που έκανε στη Γαλλία λίγους μήνες πριν την εξαφάνιση της Βαλεντίν. 
Ο πατέρας του παιδιού ισχυρίστηκε πως τον πλησίασαν δύο φορές από ΜΚΟ και του ζήτησαν να δώσει το παιδί του για υιοθεσία, αλλά εκείνος αρνήθηκε.
Αυτό συνέβη μόλις πάτησαν το πόδι τους στη Μυτιλήνη μετά τη φυγή τους από το Κονγκό.
«Ναι, μου πρότειναν να υιοθετήσουν τη Βαλεντίν» είπε. «Στη Μυτιλήνη δύο φορές και μία στην Αθήνα. Μου έκαναν μάλιστα αυτή την πρόταση από ΜΚΟ, αλλά δεν δέχτηκα, γιατί είναι το μοναδικό άτομο που έχω στη ζωή μου και είπα ότι, αν είναι να πεθάνω, θα πεθάνω μαζί με τη Βαλεντίν». Ο ίδιος πιστεύει ότι η Βαλεντίν ζει και θα βρεθεί, ενώ επιμένει στην αρχική του καταγγελία ότι η κόρη του χάθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 23 Δεκεμβρίου στο δρόμο για το σούπερ μάρκετ στο Παγκράτι.
Η Ελληνική Αστυνομία ανέκρινε και τον συγκάτοικό του, ονόματι Αμπελκά.
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση
«Στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοποιεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, μετά τη δήλωση εξαφάνισης 7χρονης ανήλικης υπηκόου Κονγκό την 24-12-2019,  προέκυψαν τα ακόλουθα: ο πατέρας ψευδώς δήλωσε την εξαφάνιση της κόρης του, καθώς σε συνεννόηση με συγγενικό του πρόσωπο είχε μεθοδεύσει τη μετάβαση της στο εξωτερικό, η ανήλικη την 21-12-2019 μετέβη αεροπορικώς στο Παρίσι, συνοδευόμενη από το  παραπάνω συγγενικό πρόσωπο, για την αναχώρηση της χρησιμοποιήθηκε το διαβατήριο της κόρης του παραπάνω συγγενικού προσώπου.
Επιπλέον ο πατέρας της, έχοντας εκδώσει μάλιστα και αεροπορικό εισιτήριο, είχε σχεδιάσει τη μετάβαση του στη Γαλλία την 12-02-2020. Η αναχώρηση απετράπη λόγω της προσαγωγής και εξέτασης του από τις αστυνομικές Αρχές.
Σήμερα το πρωί παρουσία αστυνομικών υπήρξε επικοινωνία - βιντεοκλήση του πατέρα με την ανήλικη κόρη του.
Για την υπόθεση υπάρχει στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Γαλλικές Αρχές, ενώ έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Αθηνών.
Οι έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης συνεχίζονται».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.