Γιατί το ελληνικό κράτος ΔΕΝ έχει εκδώσει τις «ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ», στις οποίες το Οθωμανικό κράτος αναγνώρισε τις γενοκτονίες των Τούρκων, που αρνείται σήμερα η Τουρκία; Ταυτίζεται με τον Κεμάλ που τις ακύρωσε;



Γιατί το ελληνικό κράτος
ΔΕΝ έχει εκδώσει
τις «ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ», στις οποίες το Οθωμανικό κράτος
αναγνώρισε τις γενοκτονίες των Τούρκων,
που αρνείται σήμερα η Τουρκία;

Ταυτίζεται με τον Κεμάλ που τις ακύρωσε;

Του Γιάννη Κιουλέκα

Σε μια από τις τελευταίες της αναλαμπές πριν την οριστική διάλυση, η Οθωμανική Αυτοκρατορία εκμεταλλευόμενη την ήττα των συμμάχων της Κεντρικών Δυνάμεων στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο και την μερική αποδυνάμωση των Νεότουρκων, που την έβαλαν στον πόλεμο, στήνει σειρά δικαστηρίων τον Οκτώβριο του 1918 στην Τραπεζούντα του Πόντου.

Κατηγορούμενοι είναι οι υψηλά ιστάμενοι του Νεοτουρκικού Κινήματος ακόμη και οι τρεις ηγέτες του. Οι κατηγορίες είναι:

- Εσχάτη προδοσία

και

- εγκλήματα κατά του πληθυσμού,

κυρίως για τις Γενοκτονίες Αρμενίων και Ελλήνων.

Τα στοιχεία που προκύπτουν είναι συγκλονιστικά, αποκαλύπτεται όχι μόνον το σχέδιο εξόντωσης των χριστιανών, αλλά και φρικιαστικές λεπτομέρειες για τον τρόπο θανάτωσης συμπεριλαμβανομένων αερίων, αλλά και ενέσεων μορφίνης σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Υψηλόβαθμα στελέχη καταδικάζονται σε θάνατο, φυλακίζονται κι εκτελούνται, ενώ πολλοί μεταξύ τους και η Τριανδρία των Νεότουρκων (Ταλαάτ πασάς, Ισμαήλ Ενβέρ και Αχμέτ Τζελάλ) κατάφεραν να διαφύγουν στο εξωτερικό.


Οι δίκες προβλεπόταν να έχουν συνέχεια εξ ίσου συγκλονιστική.
Όμως η απόβαση του Κεμάλ στην Σαμψούντα, τον Μάιο του 1919, σταματά τις διαδικασίες. Φυλακισμένοι απελευθερώνονται, ενώ οι αποφάσεις κρίνονται άκυρες, μεταξύ των οποίων και η αναγνώριση του οργανωμένου σχεδίου αφανισμού των πληθυσμών.
Τα πρακτικά των δικών αυτών χρησιμοποιήθηκαν από πολλές χώρες για την αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΩΝ,
στο βιβλίο του Γ. Λεκάκη
"Ναζί, οι βάρβαροι του 20ού αιώνα".

Είναι πολύ περίεργο το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά παρ’ όλο που οι δίκες αυτές θα ήταν ένα πολύτιμο εργαλείο γι' αυτήν, σχεδόν τις αγνοεί.

Είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι σχεδόν δεν υπάρχει καν αναφορά στο ελληνικό διαδίκτυο εν αντιθέσει με πληθώρα fake news.

ΠΗΓΗ: Γ. Κιουλέκας 13.2.2020. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 13.2.2020.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τις ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ, ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣ: ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ, Οθωμανικο κρατος, γενοκτονια, Τουρκοι, Τουρκια, Κεμαλ, Κιουλεκας, Οθωμανικη Αυτοκρατορια, συμμαχοι, Α Παγκοσμιος Πολεμος, Νεοτουρκοι, δικαστηριο, 1918, Τραπεζουντα, Ποντος, Νεοτουρκικο Κινημα, Εσχατη προδοσια, εγκλημα, πληθυσμος, Γενοκτονια Αρμενιων, γενοκτονια Ελληνων, σχεδιο εξοντωσης, χριστιανοι, αερια, ενεση μορφινης, μορφινη, στρατοπεδα συγκεντρωσης, καταδικη σε θανατο, φυλακη, εκτελεση, Τριανδρια, Κινημα Νεοτουρκων, Ταλαατ πασας, Ισμαηλ Ενβερ, Αχμετ Τζελαλ, δικη της Τραπζουντας, Σαμψουντα, Σαμψους, 1919, πρακτικα δικης, Αρμενικη Γενοκτονια

ΠΗΓΗ arxeion-politismou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.