Παναγροτικός ξεσηκωμός την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου.Στους δρόμους οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Λέσβου για τις εξευτελιστικές τιμές σε λάδι, κρέας και γάλα


Γενικό παναγροτικό ξεσηκωμό έχει σημάνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου για την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 30 το πρωί στην είσοδο της Μυτιλήνης απέναντι από το εργοστάσιο της ΔΕΗ.
Σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία τονίζει ότι «στα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο βιοπαλαιστής μικρομεσαίος αγρότης του νησιού και γενικότερα όλης της χώρας, με τις εξευτελιστικά χαμηλές τιμές στα αγροτικά προϊόντα ( για το νησί μας λάδι, γάλα – κρέας ) , το αυξανόμενο κόστος παραγωγής, ζωονόσους , φορολογία και απ’ την αντιαγροτική πολιτική της Ε. Ε. που υπηρέτησαν πιστά οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζει σήμερα η ΝΔ, η οποία έρχεται να μας δώσει το τελικό χτύπημα με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο καρμανιόλα που φέρνει προς ψήφιση τις επόμενες μέρες στη Βουλή.
Αυξάνει τις εισφορές προς το φορέα μας και καρατομεί την ήδη πενιχρή κατώτερη σύνταξη των αγροτών. Σε μια εποχή που το 60% των αγροτών δυσκολεύεται ή αδυνατεί να πληρώσει τις ασφαλιστικές του εισφορές, έρχεται το νέο νομοσχέδιο τάχαμου να δώσει την ευκαιρία στους αγρότες μας να πληρώνουν ανάλογα με την οικονομική τους δυνατότητα διαλέγοντας κλίμακα, αφήνοντας μετέωρο το αν - πότε και πόση σύνταξη θα πάρουν στο τέλος . Το νέο σύστημα οδηγεί σε αύξηση εισφορών αφού αυξάνεται υποχρεωτικά η πρώτη κατηγορία για το 80% των ασφαλισμένων.
Η κυβέρνηση έρχεται να μας επιβάλει ένα νομοσχέδιο παγίδα ενώ ανοίγει παράλληλα την πόρτα σε ιδιωτικές ασφάλειες.
.
Μπροστά στην επίθεση που δεχόμαστε ας είμαστε όλοι παρόν και ενωμένοι.
Με τους αγώνες μας διεκδικούμε:
• Κατώτερες εγγυημένες τιμές παραγωγού για τα αγροτικά προϊόντα. Άμεση
αποζημίωση για το χαμένο εισόδημα.
• Μείωση του κόστους παραγωγής , με αφορολόγητο πετρέλαιο, φτηνό αγροτικό ρεύμα και νερό, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ σε σπίτια και χωράφια.
• Άμεση αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών του νησιού από την περσινή
αλλά και φετινή καταστροφή του καρπού λόγω κλιματολογικών συνθηκών.
• ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που να αποζημιώνει το 100% της ζημιάς στη παραγωγή και το αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο από φυσικές καταστροφές.
• Να εξασφαλιστεί η ενιαία πανελλαδικά, ολοκληρωμένη επιστημονικά, άρτια και ασφαλείς εφαρμογή του προγράμματος της δακοκτονίας με ευθύνη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
• Πλήρη αποζημίωση όλων των κτηνοτρόφων που τα ζώα τους
απεβίωσαν από τις ζωονόσους. Να διατηρηθούν και να επιδίδονται
όλα τα δικαιώματα, όπως επιδοτήσεις κ.λπ., για όσο χρονικό
διάστημα χρειαστεί για την ανασύσταση του κοπαδιού.
• Να στελεχωθεί η Κτηνιατρική Υπηρεσία και τα Κτηνιατρεία για
γρήγορο και αποτελεσματικό έλεγχο και ουσιαστική βοήθεια στους
κτηνοτρόφους.
• Να σταματήσουν οι αθρόες και παράνομες εισαγωγές και ελληνοποιήσεις σε όλα τα αγροτικά προϊόντα.
• Άμεση δημιουργία αποτεφρωτήρα για καύση ζωικών αποβλήτων στο νησί
με ευθύνη και έλεγχο του κράτους.
• Αφορολόγητο αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, με προσαύξηση 3000 ευρώ για κάθε παιδί. Φορολογία σε πραγματικό εισόδημα-κατάργηση τεκμηρίων.
• Να πάρει πίσω εδώ και τώρα το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.