Δεν θα επιβληθεί το χαράτσι των 15 ευρώ για δέματα από την Κίνα αξίας έως 22 ευρώ


Μια αποσαφηνιστική εγκύκλιος της ΑΑΔΕ δεσμεύει ΕΛΤΑ και τελωνεία να μην επιβάλλουν χαράτσι σε προϊόντα, που έρχονται από Κίνα και χώρες εκτός Ε.Ε και τα οποία κοστίζουν κάτω από € 22.
Οι διευκρινίσεις αυτές από την φορολογική αρχή δίνουν τέλος σε μια "εμπορική περιπέτεια" επιχειρήσεων και καταναλωτών, που ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες και προκάλεσε σειρά από καταγγελίες που κατέκλισαν το διαδίκτυο.
Οι καταγγελίες αφορούσαν στην επιβολή του τέλους εκτελωνισμού των €15 σε προϊόντα που έρχονταν από Κίνα και χώρες εκτός Ε.Ε τα οποία κόστιζαν κάτω από €22.
Σημειώνεται ότι με τέλη εκτελωνισμού χρεώνονταν δέματα από Κίνα και γενικώς από χώρες εκτός ΕΕ, τα οποία κόστιζαν πάνω από € 22.
Για τις αγορές μικρότερου κόστους, τα πακέτα χαρακτηρίζονταν ως «τελωνειακώς ελεύθερα» και δεν επιβάλλονταν επιπλέον τέλη εκτελωνισμού. Στις 03 Φεβρουαρίου τα ΕΛΤΑ αναγκάστηκαν να αναπροσαρμόσουν τα τιμολόγια τους. Το ίδιο θα πράξουν και μέσα στο Σαββατοκύριακο μετά τη νέα εγκύκλιο της ΑΑΔΕ.
Η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ  περιέχει διευκρινίσεις για τελωνεία και ΕΛΤΑ και καλεί σε συμμόρφωση των προηγούμενων τιμολογιακών πολιτικών.
Δηλαδή, ορίζει ότι δεν θα εισπράττονται €15 για δέματα από Κίνα και άλλες χώρες εκτός Ε.Ε, που φέρουν πράσινο αυτοκόλλητο μηδενικής διασάφησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.