Λάρισα: 10.500 ευρώ πρόστιμο στον συνταξιούχο!


Ένας έμπορος διατηρούσε κατάστημα στην Λάρισα για χρόνια και αποφάσισε να βγει στη σύνταξη. Συνταξιούχος γαρ και δεδομένου πως το κατάστημα συνέχισε να λειτουργεί υπό νέα διεύθυνση, συνέχιζε να επισκέπτεται την – πρώην – επιχείρησή του, κάτι εξάλλου που συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις.

Το… μοιραίο πρωί στην Λάρισα

Ένα πρωινό την περασμένη εβδομάδα, ο συνταξιούχος περνούσε μερικό από τον – άπλετο πλέον – ελεύθερο χρόνο του, μέσα στο χώρο όπου αφιέρωσε τα καλύτερα χρόνια της ζωής του. Εκείνη τη στιγμή, μπαίνουν στο χώρο ελεγκτές του πρώην ΙΚΑ και ξεκινούν να κάνουν τη δουλειά τους, να δουν δηλαδή αν τα πάντα εντός της επιχείρησης σε ότι αφορά το ασφαλιστικό σκέλος είναι εντάξει.
Κάποια στιγμή, οι ελεγκτές ζήτησαν από την – ταραγμένη, η αλήθεια είναι – υπάλληλο, ένα έγγραφο που η ίδια δε μπορούσε να βρει. Ατάραχος αλλά και… απονήρευτος, ο πρώην ιδιοκτήτης που παρατηρούσε τη σκηνή, παρενέβη για να της υπενθυμίσει ότι αυτό που έψαχνε ήταν στο «τάδε συρτάρι».
Αμέσως, ένας εκ των ελεγκτών γυρίζει στον συνταξιούχο και τον ρωτά: «Εσείς κύριε ποιος είστε;» Χωρίς να φανταστεί τι θα ακολουθήσει και μάλλον αφελώς, ο Λαρισαίος του είπε την πάσα αλήθεια: Ότι δηλαδή ήταν ο πρώην ιδιοκτήτης της επιχείρησης που συνταξιοδοτήθηκε.

Πρόστιμο – μαμούθ στην Λάρισα!

Όπως λέει ο ίδιος, τότε συνέβη το απίθανο: Αντί για το «ευχαριστώ» που συνέδραμε στην ολοκλήρωση του ελέγχου, ο ελεγκτής «αποζημίωσε» τον συνταξιούχο με ένα… μεγαλοπρεπέστατο πρόστιμο της τάξης των 10.500 ευρώ!
Προφανώς οι ελεγκτές έκριναν ότι ο συνταξιούχος συνέχιζε να εργάζεται στην επιχείρηση, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης…

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.