Παραιτήθηκε η κυβέρνηση στη Ρωσία

Παραιτήθηκε η κυβέρνηση στη Ρωσία
Παραιτήθηκε η κυβέρνηση στη Ρωσία                                         

Παραιτήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης η Ρώσικη Κυβέρνηση, όπως αναφέρει σε τηλεγράφημά του το ρώσικο πρακτορείο ειδήσεων Russia Today.

Την ανακοίνωση της παραίτησης έκανε γνωστή ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Η δήλωση της παραίτησης ήρθε λίγη ώρα μετά τις ανακοινώσεις του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Συγκεκριμένα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρότεινε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με την μεταρρύθμιση του ρωσικού Συντάγματος για την ενίσχυση των εξουσιών του Κοινοβουλίου με την παράλληλη διατήρηση του προεδρικού χαρακτήρα του πολιτεύματος, του οποίου ηγείται εδώ και 20 χρόνια.

«Αυτές οι αλλαγές, όταν θα υιοθετηθούν, και κατά πάσα πιθανότητα αυτό θα γίνει μετά από συζητήσεις, όπως είπε ο Πούτιν, θα οδηγήσουν σε σημαντικές αλλαγές όχι μόνο σε ορισμένα άρθρα του Συντάγματος αλλά και στην ισορροπία της εξουσίας στο σύνολό της», είπε ο Μεντβέντεφ.

Από την πλευρά του ο Βλαντίμιρ Πούτιν ευχαρίστησε τον Μεντβέντεφ και παρότρυνε τον πρωθυπουργό και το υπουργικό συμβούλιο να συνεχίσουν το έργο τους έως ότου σχηματιστεί μια νέα κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.