Αυστραλία: «Πνίγεται» από τον καπνό και η Μελβούρνη- Τρομακτικές εικόνες από το κέντρο της πόλης

 Καπνοί στο ποτάμι Γιάρα της Μελβούρνης

Οι καπνοί από τις φωτιές στην Αυστραλία έχουν σκεπάσει πλέον και τον ουρανό της Μελβούρνης.

Εδώ και λίγα 24ωρα ο καπνός είχε αρχίσει να κάνει την εμφάνισή του στην πόλη που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της χώρας, με την ατμόσφαιρα σήμερα να είναι αποπνικτική από τις πυρκαγιές που έχουν αφαιρέσει 28 ζωές ως τώρα. Οι εικόνες που μεταδίδουν τα τηλεοπτικά δίκτυα, αλλά και χρήστες στο Twitter, δείχνουν την διαφορά στην ατμόσφαιρα σε σχέση με το πως ήταν ο ουρανός πριν από πέντε περίπου ημέρες, με την ποιότητα της ατμόσφαιρας να έχει φτάσει στο «πολύ φτωχό» επίπεδο.Visibility is horrible and you can taste the smoke in the air in Melbourne. A global ranking website rated us as having the second worst air quality in the world at one point overnight. ⁦@abcmelbourne⁩ ⁦@abcnews⁩ ⁦@BreakfastNews

Αρκετός κόσμος στην Μελβούρνη δείχνει την ανησυχία του στα σόσιαλ και είχε χαρακτηριστικές ορισμένες φωτογραφίες που πόσταραν, συγκρίνοντας την ατμόσφαιρα σε σχέση σήμερα, σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Η ατμόσφαιρα στα κορτ του Αυστραλιανού όπεν


To put the smoke into perspective, here’s a photo I took at last years and here’s a photo of my view right now.. this doesn’t feel like Melbourne.
Η εικόνα πάνω από τον κεντρικό σταθμό τρένων του Φλίντερς Στριτ:

Αντίστοιχα, η διαφορά στο λιμάνι της Μελβούρνης

Docklands in September 2019 and Docklands today
Και το γήπεδο ποδοσφαίρου στο κέντρο της πόλης, σχεδόν δεν φαίνεται από το τοξικό νέφος.
  

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.