Χρεώσεις σε πακέτα υπηρεσιών αλά… κινητή τηλεφωνία ετοιμάζουν οι τράπεζες



Στη δημιουργία πακέτων υπηρεσιών με ενιαία χρέωση, σύμφωνα με το μοντέλο των… εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, προσανατολίζονται οι τράπεζες, επανεξετάζοντας το θέμα των χρεώσεων στα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, οι τράπεζες θα προχωρήσουν στην ομαδοποίηση υπηρεσιών, δημιουργώντας «μπουκέτα» επιλογών με ενιαία χρέωση, τα οποία θα μπορεί να επιλέγει ο συναλλασσόμενος αναλόγως του εύρους και της συχνότητας των τραπεζικών του συναλλαγών.

Με τον τρόπο αυτό θα πάψει να υφίσταται το θέμα της επιβολής χρεώσεων ανά συναλλαγή και θα δημιουργηθούν πακέτα συναλλαγών που θα αγοράζονται από τον πελάτη με συγκεκριμένο κόστος (π.χ. έναντι χρέωσης 15 ευρώ, το πακέτο θα μπορεί ενδεικτικά να περιλαμβάνει τη διενέργεια 10 δωρεάν εμβασμάτων, 30 μεταφορές πιστώσεων, 50 επιταγές, πληρωμές προς τρίτους οργανισμούς κ.ο.κ.). Το κόστος των πακέτων θα ορίζεται σε μηνιαία ή ετήσια βάση.
Προς εξαφάνιση το γκισέ

Στόχος των τραπεζών, σύμφωνα με το capital.gr, είναι να στρέψουν τους πελάτες στα εναλλακτικά ψηφιακά δίκτυα, περιορίζοντας τις συναλλαγές στο γκισέ των καταστημάτων. Και αυτό γιατί η χρήση των ταμείων γίνεται κυρίως για πληρωμές λογαριασμών του Δημοσίου και οργανισμών, με τις τράπεζες να μην επιθυμούν να απασχολούν προσωπικό, λειτουργώντας σαν ταμίες του Δημοσίου.

Ήδη, από 1/1/2020 η Eurobank δεν εκτελεί συναλλαγές κάτω των 400 ευρώ με μετρητά στο ταμείο, ενώ προς την ίδια κατεύθυνση αναμένεται να κινηθούν και οι άλλες τράπεζες. Παράλληλα η Alpha Bank ενημερώνει τους πελάτες ότι προσεχώς οι πληρωμές Δημοσίου και οργανισμών με μετρητά στα Κέντρα Αυτόματων Συναλλαγών θα απαιτούν προσκόμιση κάρτας Alpha Bank.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το προσεχές διάστημα οι τράπεζες θα μετεξελίξουν πολύ και την παρουσία των Κέντρων Αυτόματων Πληρωμών (APS) που είναι εγκατεστημένα μέσα στα καταστήματα, ώστε αυτά να μπορούν να πραγματοποιούν επιπλέον εργασίες, ενδεικτικά, από την ενημέρωση βιβλιαρίων μέχρι την αγορά εισιτηρίων για εκδηλώσεις και θεάματα.

Πηγή: Capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.