Γιαννιτσά: Διαμαρτυρία για τους μετανάστες και επίδοση ψηφίσματος σε ξενοδοχείο



Παρά την συνεχή βροχόπτωση με αρκετά ισχυρό ρυθμό, κάτοικοι των περιοχών Πέλλας, Ημαθίας και Θεσσαλονίκης προέβησαν σε ειρηνική διαμαρτυρία, στον δρόμο Γιαννιτσών-Παραλίμνης, στη στροφή των εκκοκκιστηρίων Παυλίδη.

Η διαμαρτυρία έγινε για όσα συνέβησαν μεταξύ αλλοδαπών και Ελλήνων μαθητών στα ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, όπου σύμφωνα με μαρτυρίες μαθητών, υπήρξε πρόκληση, αλλά και υβριστικές λεκτικές εκφράσεις από πλευράς αλλοδαπών μαθητών, με έναν ειδικά να απαντά με πολύ σκληρά λόγια, στα οποία γινόταν αναφορά για "μάνες" και "γονείς". Υπήρξε συμπλοκή, τραυματισμοί και νοσοκομειακές περιθάλψεις, που δείχνουν οτι το επεισόδιο δεν ήταν...light. Στη διαμαρτυρία υπήρξαν πλακάτ με συνθήματα κατά των "λαθρομεταναστών", ζητώντας την "ασφάλεια των παιδιών", εξαιτίας όσων έγιναν στις ως άνω αναφερόμενη σχολική μονάδα της πόλης των Γιαννιτσών (και τα οποία αναφέρονται και στο ψηφισμα που επεδόθη).

Η συγκέντρωση που έγινε σήμερα το μεσημέρι, ήταν υπό το διακριτικό βλέμμα της αστυνομίας, υπό την οποία οι διαμαρτυρόμενοι πήγαν σε ξενοδοχειακή μονάδα που βρίσκεται λίγο πιο κάτω απο το σημείο διαμαρτυρίας και το οποίο "φιλοξενεί" από ανήλικα έως και πάνω από 18 ετών ασυνόδευτα παιδιά και εφήβους.

Ένα μοναδικό επεισόδιο έγινε κατά την είσοδο στον δρομίσκο που οδηγεί στο ξενοδοχείο, καθώς έβγαινε αυτοκίνητο με υπεύθυνους ΜΚΟ, οι οποίοι ήταν εντός του ξενοδοχείου, οι επιβαίνοντες του οποίου κρατούσαν...πινακίδες!!! Μάλιστα, μέλος της ομάδας που βρισκόταν εκεί (Χρ. Τσιρανίδης), κατήγγειλε το γεγονός στο pellanews.gr, ο συντάκτης του οποίου διαπίστωσε μία αψιμαχία, αλλά μέχρι να γίνει κατανοητό τι ακριβώς συνέβη το αυτοκίνητο με τους υπεύθυνους ΜΚΟ έφυγε...με ταχύτητα! "Δεν κράτησα κι εγώ πινακίδες. Είπα στην συνοδηγό να μου δώσει το χαρτί που σημείωνε τα νούμερα να μου το δώσει, φωνάζοντας την οτι κάνει κάτι παράνομο και οτι ποιοί είστε εσείς που θα αντικαταστήσετε την αστυνομία, γιατί κάτι τέτοιο έκαναν εν προκειμένω. Το καταγγέλω επίσημα αυτό", τόνισε ο κ. Τσιρανίδης στο pellanews.gr.



*προσεχώς θα ακολουθήσουν και βίντεο από την διαμαρτυρία και την επίδοση ψηφίσματος σε έναν εκ των υπευθύνων του ξενοδοχείου, από μέλη της κίνησης πολιτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.