Ύποπτες ενέργειες στο Στρατιωτικό Νεκροταφείο της Κλεισούρας…


Ύποπτη και περίεργη καθίσταται η υπόθεση του σάκου που εντοπίστηκε στο Ελληνικό Στρατιωτικό Νεκροταφείο της Κλεισούρας, εκεί όπου φυλάσσονται τα οστά εκατοντάδων πεσόντων στα βουνά της Αλβανίας. Ο σάκος εντοπίστηκε το πρωί και κινητοποίησε τόσο τις ελληνικές διπλωματικές αρχές όσο και τις αστυνομικές αρχές της χώρας. Στο χώρο του Νεκροταφείου έφτασαν πυροτεχνουργοί από τα Τίρανα. Τα Αλβανικά μέσα μεταδίδουν ότι ο σάκος ήταν άδειος, όμως σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές του Epiruspost ο σάκος περιείχε εκρηκτική ύλη.
Σημειώνεται ότι ο χώρος του Νεκροταφείου είναι περιφραγμένος και κλειδωμένος και η πρόσβαση δεν είναι εύκολη τις ώρες που δεν λειτουργεί το Μοναστήρι και απουσιάζει ο φύλακας.
Αυτό που κάνει την υπόθεση περίεργη και ύποπτη είναι το γεγονός ότι ανήμερα της Πρωτοχρονιάς άγνωστοι είχαν γράψει συνθήματα έξω από το Στρατιωτικό Νεκροταφείο εκφράζοντας με αυτά την «αγάπη τους για την Τσαμουριά».
Στο συμβάν της Πρωτοχρονιάς δεν δόθηκε αρχικά δημοσιότητα θεωρώντας ότι πρόκειται για μεμονωμένο.
Μετά όμως και το τελευταίο, ο προβληματισμός γίνεται εντονότερος καθώς φαίνεται ότι κάποιοι επιθυμούν να προκαλέσουν ένταση με ένα θέμα μάλιστα πολύ ευαίσθητο, όπως αυτό των νεκροταφείων, που έμενε «παγωμένο» για μία και πλέον και δεκαετία.
Ανάλογος είναι ο προβληματισμός και στους κόλπους της ελληνικής μειονότητας η οποία κατά διαστήματα στοχοποιείται άλλοτε από ακραίους κύκλους και άλλοτε από το επίσημο κράτος.
Τέτοια γεγονότα πάντως έρχονται να καλλιεργήσουν κλίμα καχυποψίας σε μία περίοδο όπου ο Αλβανικός λαός έγινε αποδέκτης της τεράστιας ανθρωπιστικής βοήθειας που έφτασε από την Ελλάδα και της συνδρομής των ελληνικών αρχών αμέσως μετά τους καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν την χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.