Ορκίστηκαν ο νέος υπουργός Μετανάστευσης Ν. Μηταράκης και ο αναπληρωτής Γ. Κουμουτσάκος

Ορκίστηκαν ο νέος υπουργός Μετανάστευσης Ν. Μηταράκης και ο αναπληρωτής Γ. Κουμουτσάκος
Ορκίστηκαν ο νέος υπουργός Μετανάστευσης Ν. Μηταράκης και ο αναπληρωτής Γ. Κουμουτσάκος

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλοπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Παναγιώτης Μηταράκης ως υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και ο κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, ως αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο κ. Μηταράκης μίλησε για την πρόθεσή του να εφαρμόσει μια δίκαιη πολιτική ασύλου, τονίζοντας:

«Αντιλαμβανόμαστε το βάρος της ευθύνης. Εγώ ειδικά ως νησιώτης βουλευτής βλέπω την πίεση των ροών τα τελευταία χρόνια να ταλαιπωρούν την Ελλάδα. Να εφαρμόσουμε μια δίκαιη πολιτική ασύλου, μια πολιτική που ανταποκρίνεται στις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, αλλά μπορεί και γρήγορα να διαχωρίζει αυτούς που δικαιούνται διεθνούς προστασίας και θα μείνουν για λίγα χρόνια φιλοξενούμενοι στη χώρα μας και αυτών που δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας και βάσει των συμφωνιών επαναπροώθησης που υπάρχουν, θα επιστρέφουν στη χώρα προέλευσης. Βασική μας υποχρέωση είναι να αντιληφθούμε τα συναισθήματα του κόσμου και την ίδια ώρα να ασκήσουμε ισορροπημένα μεταναστευτική πολιτική με βάση τους νόμους της χώρας.

Στόχος μας είναι η σωστή πολιτική που συμφωνήθηκε τους προηγούμενους μηνες να υλοποιηθεί ταχύτατα. Και η επανασύσταση του υπουργείου θα βοηθήσει στην ταχύτερη υλοποίηση των συμφωνημένων».

Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης κ. Γιώργος Κουμουτσάκος αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ορκωμοσίας θα μεταβεί στον ΟΟΣΑ, όπου θα έχει συναντήσεις με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης κ. 'Ανχελ Γκουρία, καθώς και με τον υπουργό εσωτερικών της Γαλλίας.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.