Σαν σήμερα 11/1 σκοτώθηκε σε τροχαίο ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Νιτσιάκος

Νεκρός σε τροχαίο ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Νιτσιάκος
Νεκρός σε τροχαίο ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Νιτσιάκος

Ο γνωστός επιχειρηματίας Θεόδωρος Νιτσιάκος τραυματίστηκε θανάσιμα στις 11/1/2020 όταν το όχημά του ξέφυγε της πορείας του και έπεσε σε γκρεμό βάθους 20-25 μέτρων στην Αετομηλίτσα, το χωριό από όπου κατάγεται και όπου σύμφωνα με πληροφορίες είχε πάει για κυνήγι.

Για το συμβάν ενημέρωσε τις Αρχές στις 22.00 το βράδυ της Παρασκευής συγχωριανός του που έτυχε να περνά από το σημείο και στην περιοχή έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και η 5η ΕΜΑΚ.

Ο Θεόδωρος Νιτσιάκος ήταν ο ιδρυτής της επιχείρησης «Κοτόπουλα Νιτσιάκος».

Σύμφωνα με πληροφορίες τον άτυχο 76χρονο κατάφεραν  να ανασύρουν συγχωριανοί του δυστυχώς χωρίς τις αισθήσεις του.

Ποιός ήταν ο Θεόδωρος Νιτσιάκος


Με καταγωγή από την Αετομηλίτσα Ιωαννίνων και γεννημένος στις 25/3/1944, ο Θεόδωρος Νιτσιάκος με σπουδές στη Γεωπονική Σχολή Θεσσαλονίκης και μετεκπαίδευση στην Ολλανδία σε θέματα πτηνολογίας αποφάσισε το 1972 να δημιουργήσει μια μικρή μονάδα αναπαραγωγής πατρογονικών ορνίθων λίγο έξω από τα Ιωάννινα. Προκειμένου να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα κεφάλαια και επειδή η Αγροτική Τράπεζα δεν του εξασφάλιζε το σύνολο της απαραίτητης χρηματοδότησης, απευθύνθηκε στους γονείς του οι οποίοι πούλησαν τα πρόβατά τους για να συνδράμουν στην προσπάθεια του. Έκτοτε πραγματοποιούσε συνεχή βήματα προόδου διευρύνοντας την παραγωγική ικανότητα της επιχείρησης και χτίζοντας σταδιακά ένα κάθετα ολοκληρωμένο σύστημα παραγωγής προϊόντων κοτόπουλου .

H εταιρεία που κατάφερε να "χτίσει" ο Θοδωρής Νιτσιάκος είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός κρέατος κοτόπουλου στην Ελλάδα, εκ των σημαντικότερων επιχειρήσεων εμπορίας δημητριακών και σογιάλευρου και μέσα στις 10 μεγαλύτερες βιομηχανίες τροφίμων της χώρας με βάση τον τζίρο.

 epirus-tv-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.