Διάβημα από το Ιράν για την ελληνική θέση σχετικά με τη δολοφονία Σουλεϊμανί


Διάβημα από το Ιράν για την ελληνική θέση σχετικά με τη δολοφονία Σουλεϊμανί, όπως αυτή εκφράστηκε σε δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στις ΗΠΑ.
Το θέμα αποκάλυψε ο Χρήστος Τσιγουρής στο δελτίο ειδήσεων του Open και επί της ουσίας επιβεβαίωσε ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας, μιλώντας στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό και στην Φαίη Μαυραγάνη.
Τι είπε ο κ.Δένδιας επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Χρήστου Τσιγουρή:
Φ. Μαυραγάνη: Επειδή είπατε για το Ιράν κ. Υπουργέ, χτες ο Χρήστος Τσιγουρής εδώ στο δελτίο μας, είπε ότι υπήρξε διάβημα από την Πρεσβεία του Ισραήλ για τη στάση του Έλληνα Πρωθυπουργού σε σχέση με τη δολοφονία του Σουλεϊμανί. Το επιβεβαιώνετε αυτό;
Ν. Δένδιας: Από την πλευρά του Ιράν, λέτε.
Φ. Μαυραγάνη: Από την πλευρά του Ιράν, ναι.
Ν. Δένδιας: Μάλιστα, υπήρξε διαμαρτυρία από την πλευρά του Ιράν, δεν έχω δει το κείμενο και θα έχω νομίζω σε λίγη ώρα τηλεφωνική συνομιλία με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, ο οποίος ζήτησε να μου μιλήσει. Τον ξέρω τον κ. Zarif, έχουμε συναντηθεί στη Νέα Υόρκη, είναι ένας ιδιαιτέρως ευφυής άνθρωπος, καταλαβαίνει ποια είναι η ευρύτερη ελληνική τοποθέτηση, καταλαβαίνουμε εμείς γιατί το Ιράν θέλει σε αυτή τη συγκυρία να μας θέσει τα θέματα με τον τρόπο που αυτό τα βλέπει, θα δούμε τι έχει να μου πει. Με χαρά πάντως θα τον ακούσω.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Χ.Τσιγουρή, ο Ιρανός πρέσβης μετέφερε τη δυσαρέσκεια της Τεχεράνης με τη φράση «ούτε άλλες χώρες της ευρωπαϊκής Ένωσης με τις οποίες έχουμε κακές σχέσεις δεν τοποθετήθηκαν έτσι». Η δυσαρέσκεια της Τεχεράνης έχει  να κάνει και με την φιλική στάση που είχε κρατήσει κατά τη διάρκεια της οικονμικής κρίσης που έπληξε την Ελλάδα. Το Ιράν ήταν η μοναδική χώρα που έδινε στην Ελλάδα, πετρέλαιο με πίστωση, σε πολύ δύσκολες ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.