Αλ.Γρηγορόπουλος: Τα μέτρα που σχεδιάζει η ΕΛΑΣ


Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, φαίνεται πως θα βάλει σε «δεύτερη μοίρα»  το τελεσίγραφο για την εκκένωση των καταλήψεων, καθώς η καταληκτική ημερομηνία είναι η 5η Δεκεμβρίου, μια ημέρα πριν την επέτειο δολοφονίας του 15χρονου Αλ.Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Προτεραιότητα των επιτελών της ΕΛ.ΑΣ σύμφωνα με πληροφορίες είναι ο ομαλός εορτασμός της επετείου και για το λόγο αυτό, ό,τι έχει να κάνει με εκκένωση καταλήψεων, σύμφωνα με το τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη, θα γίνει μετά την 6η Δεκέμβρη και αυτό σταδιακά.

Τώρα και όσον αφορά στα μέτρα που θα ληφθούν από την ΕΛ.ΑΣ θα είναι στο πρότυπο του Πολυτεχνείου και μάλιστα από το πρωί στο κέντρο της πλατείας Εξαρχείων θα υπάρχουν διάσπαρτες αστυνομικές δυνάμεις, των οποίων οι εντολές είναι να διατηρούν την ψυχραιμία τους, να μην προκαλούν και κυρίως να διασφαλίσουν την ομαλή εξέλιξη του εορτασμού τις επετείου δολοφονίας του ανήλικου 15χρονου, από συνάδελφο τους τον Δεκέμβριο του 2008.

Παράλληλα τόσο τα drone της ΕΛ.ΑΣ όσο και το ελικόπτερο του Σώματος θα περιπολούν από αέρος στην περιοχή προκειμένου να διασφαλιστεί, όπως και στην επέτειο του Πολυτεχνείου, να μην ανεβεί κανείς σε ταράτσα κτηρίου την οποία θα την χρησιμοποιήσει στην συνέχεια ως ορμητήριο για ρίψη μολότοφ και αντικειμένων εναντίων των Αστυνομικών.

Περίπου 3.000 αστυνομικοί όλων των Υπηρεσιών, ακόμα και της Αντιτρομοκρατικής για συλλογή πληροφοριών, θα πάρουν μέρος στα μέτρα που έχουν σχεδιαστεί από την ΕΛ.ΑΣ για την ομαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων προγραμματισμένων και μη.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.