Αλαλούμ με το «πάγωμα» των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης - «Συνεχίζονται κανονικά» λέει το Μαξίμου


Μπέρδεμα έχει προκύψει με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και το εάν θα «παγώσουν». Διαρροές από το Μαξίμου διέψευσαν σχετικές αναφορές από το υπουργείο Άμυνας.
Αλαλούμ έχει προκύψει με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και εάν θα «παγώσουν».
Το μεσημέρι της Τρίτης, πρώτα η ΕΡΤ και στη συνέχεια και το ΑΠΕ επικαλούμενα πληροφορίες από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας μετέδωσαν ότι «παγώνει» ο διάλογος με την Τουρκία για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).
Οι σχετικές συζητήσεις επρόκειτο να ξεκινήσουν τον Δεκέμβριο, μετέδωσε η ΕΡΤ, ενώ το ΑΠΕ έκανε λόγο για «κυβερνητική απόφαση» που υλοποιείται από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, προσθέτοντας ότι η απόφαση ελήφθη μετά τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, τη στρατιωτική ένταση «που προκαλείται από κύκλους της Άγκυρας» και την πίεση από το μεταναστευτικό.

Διάψευση μέσω διαρροών Μαξίμου: Συνεχίζονται οι συζητήσεις για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα, δημοσιεύματα που επικαλούνται διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου, ανέφεραν ότι οι συζητήσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας θα πραγματοποιηθούν κανονικά και ότι ο σχεδιασμός για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης θα συνεχιστεί κανονικά.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από το Μαξίμου, οι ημερομηνίες θα οριστούν με βάση τις τεχνικές συζητήσεις.

Αντίδραση από ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτοφανής κυβερνητική ανευθυνότητα

Το θέμα με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας προκάλεσαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που με ανακοίνωσή του έκανε λόγο για «πρωτοφανή κυβερνητική ανευθυνότητα».
«Παραμονή της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνει πάγωμα των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία και λίγες ώρες αργότερα από το Μέγαρο Μαξίμου διαρρέεται σε ΜΜΕ ότι το ΥΠΕΘΑ έχει μαύρα μεσάνυχτα και ότι τα ΜΟΕ συνεχίζονται κανονικά», ανέφερε η Κουμουνδούρου.
«Αυτή δυστυχώς δεν είναι εικόνα σοβαρής κυβέρνησης», πρόσθεσε.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλήγοντας σημείωσε ότι τα εθνικά θέματα και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι σοβαρή υπόθεση «για να τη χειρίζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τέτοια πρωτοφανή ανευθυνότητα».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.